Σε δύσκολη θέση ο Τζόκοβιτς, σημαντικό λάθος στην αίτηση εισόδου του

Σπορ
Σε δύσκολη θέση ο Τζόκοβιτς, σημαντικό λάθος στην αίτηση εισόδου του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποστήριξε ότι δεν είχε ταξιδέψει τις δύο τελευταίες εβδομάδες όμως φαίνεται ότι ήταν σε Σερβία και Ισπανία…

Κάθε μέρα προκύπτουν - και όπως φαίνεται θα προκύπτουν - νέα δεδομένα για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ενώ ο Σέρβος περιμένει την απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, για την απέλασή του, που φαίνεται ότι θα καθυστερήσει, ένα νέο έγγραφο που διέρρευσε τον βάζει εκ νέου σε δύσκολη θέση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην Αυστραλία, στην αίτησή του για εισαγωγή στην χώρα ο Σέρβος έχει κληθεί να απαντήσει κάποια στιγμή στην ερώτηση: "Έχετε ταξιδέψει 14 ημέρες πριν την πτήση σας στην Αυστραλία; Σημείωση: Το να δώσετε λάθος πληροφορίες είναι σοβαρό. Μπορεί να υπάρξουν κυρώσεις." Σε αυτή την ερώτηση λοιπόν ο Νόλε έχει απαντήσει αρνητικά, δίνοντας έτσι ψευδή στοιχεία.

Στην ιστοσελίδα του, το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αυστραλίας αναφέρει ότι "οι ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες" προς την κυβέρνηση συνιστούν "σοβαρό αδίκημα" και ότι "σε περίπτωση καταδίκης, η μέγιστη ποινή είναι φυλάκιση 12 μηνών".

Ο Τζόκοβιτς δήλωσε στην ένορκη κατάθεσή του στο δικαστήριο ότι ταξίδευε από την Ισπανία στην Αυστραλία μέσω Ντουμπάι στις 4 και 5 Ιανουαρίου και ότι τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν στην ιβηρική χώρα. Παρ' όλα αυτά, φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα social media τον εμφανίζουν στο Βελιγράδι στις 25 και 26 Δεκεμβρίου. Μεταξύ αυτών μία φωτογραφία με τον παίκτη του χάντμπολ Πέταρ Τζόρτζιτς, καθώς και ένα video που τον δείχνει να παίζει τένις στους δρόμους της σερβικής πρωτεύουσας.

Αν όντως τα πλάνα τραβήχτηκαν τις συγκεκριμένες ημερομηνίες (και δεν απαθανατίστηκαν νωρίτερα, αλλά δημοσιεύτηκαν τότε), προκύπτει ένα ταξίδι στην πατρίδα του που δεν δηλώθηκε στη φόρμα. Βάσει των όσων δήλωσε, θα έπρεπε να βρίσκεται στην Ισπανία από το μεσημέρι της 22ας Δεκεμβρίου μέχρι την αναχώρησή του.

Ο Τζόκοβιτς ισχυρίστηκε στις αρμόδιες αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου ότι η Tennis Australia συμπλήρωσε την αίτηση εκ μέρους του, ωστόσο ο υπάλληλος που αρχικά ακύρωσε τη βίζα του 34χρονου τενίστα σημείωσε ότι η ομοσπονδία τένις της χώρας διευκόλυνε τη διαδικασία με βάση την ενημέρωση που είχε από τον Τζόκοβιτς.

Προς το παρόν, όλα είναι ρευστά με το στάτους του 20 φορές κατόχου grand slam και 9 φορές του αυστραλιανού όπεν, παρότι συνεχίζει την προετοιμασία του για το φετινό τουρνουά.

Και σήμερα έκανε προπόνηση

Ο Σέρβος τενίστας μετά τη δικαίωσή του από το δικαστήριο περιμένει την απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ για την απέλαση ή παραμονή του στη χώρα, η οποία αναμένεται να καθυστερήσει και όπως δείχνουν μετατίθεται για αύριο αφού εξετάζονται εξονυχιστικά τα στοιχεία του, ύστερα και από τα νέα δεδομένα που προκύπτουν διαρκώς.

Πάντως, ο Τζόκοβιτς προετοιμάζεται κανονικά για το Australian Open. Μάλιστα, την Τρίτη (11/1) προπονήθηκε για δεύτερη φορά στη Rod Laver Arena, χωρίς να επιτρέπεται η είσοδος δημοσιογράφων. Μέσω ενός drone τραβήχτηκαν κάποια πλάνα από την προετοιμασία του Σέρβου τενίστα που θέλει να είναι όσο δυνατόν πιο έτοιμος, καθώς το Australian Open θα ξεκινήσει στις 17 Ιανουαρίου.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News