Με ειδική άδεια θα αγωνιστεί ο Τζόκοβιτς στο Australian Open

Σπορ
Με ειδική άδεια θα αγωνιστεί ο Τζόκοβιτς στο Australian Open

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Αυστραλοί τόνιζαν ότι θα λάβουν μέρος μόνο εμβολιασμένοι…

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά στο τένις αυτή την εποχή, ήταν αν τελικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς αγωνιζόταν στο Australian Open. Οι Αυστραλοί έχουν ξεκαθαρίσει όλο αυτό το διάστημα πως δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι αθλητές και μπορεί επίσημα ο Σέρβος να μην έχει πει πως είναι ανεμβολίαστος, αλλά ούτε και πως έχει εμβολιαστεί.

Σήμερα ωστόσο και παρότι όλοι περίμεναν πως ο Τζόκοβιτς δεν θα αγωνιστεί στο τουρνουά, του δόθηκε ειδική ιατρική άδεια προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει με τον ίδιο να ανεβάζει φωτογραφία που λέει πως ξεκινάει για Αυστραλία. Μια άδεια που έφερε αντιδράσεις, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο.

Αρχικά αυτή την άδεια επιβεβαίωσαν και οι διοργανωτές αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο Νόβακ έκανε αίτηση για ιατρική εξαίρεση που του δόθηκε μετά από διαδικασία ενδελεχούς ελέγχου από δύο ξεχωριστές ανεξάρτητες ομάδες ιατρικών ειδικών. Η μία από αυτές ήταν η Ανεξάρτητη Ομάδα Ελέγχου Ιατρικής Εξαίρεσης που ορίστηκε από τo Τμήμα Υγείας της Βικτώρια. Αξιολόγησαν όλες τις αιτήσεις για να δουν αν πληρούν τις οδηγίες της Australian Technical Advisory Group on Immunisation (ATAGI)».

Όσον αφορά τις αντιδράσεις, ο Μίτσελ Κρούγκερ ανέφερε στα social media «Σε άλλα νέα, το νερό είναι υγρό και ο ουρανός γαλανός»,

θέλοντας με ειρωνικό τρόπο να δείξει πως είναι αντίθετος σε αυτή την άδεια. Ο Τζίμι Μάρεϊ μάλιστα όταν ρωτήθηκε σχετικά μετά τον αγώνα του στο ATP Cup δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του αναφέροντας τα εξής: «Αν ήμουν ανεμβολίαστος εγώ, δε νομίζω να έπαιρνα αυτή την εξαίρεση».

Μένει να δούμε και τις επόμενες αντιδράσεις, που είναι σχεδόν σίγουρο πως θα υπάρχουν και αν τελικά απαντήσει σε όλα αυτά ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News