WTA Finals: Εξαιρετική πρεμιέρα για την Μαρία Σάκκαρη

Σπορ
WTA Finals: Εξαιρετική πρεμιέρα για την Μαρία Σάκκαρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκησε την Σφιόντεκ με 2-0 σετ στο WTA Finals της Γουαδαλαχάρα

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια λύγισε την 20χρονη Πολωνή (Νο.9) με 6-2, 6-4 και έβαλε βάσεις για πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου περνούν οι δύο πρώτες κάθε γκρουπ. Έχει, μάλιστα, τώρα τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς κόντρα στην Ίγκα, χωρίς να έχει χάσει σετ!

Το γεγονός, μάλιστα, ότι δεν έχασε σετ στο σημερινό ματς τής δίνει έξτρα πλεονέκτημα για την πρόκριση, οπότε έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται ότι θα φτάσει μακριά στη διοργάνωση! Για την ώρα, θα πάρει αύριο μια ανάσα και θα παίξει το Σάββατο (13/11) με τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Αρίνα Σαμπαλένκα και την Πάουλα Μπαντόσα (03.30).

Μόλις η Μαρία κατάφερε να προσαρμοστεί στις δύσκολες συνθήκες της Γουαδαλαχάρα (βλέπε υψόμετρο), έβαλε το πόδι στο γκάζι, σημείωσε το μπρέικ και πέρασε μπροστά με 2-1. Απειλήθηκε από τη Σβιόντεκ στο 3-2 και όχι μόνο έμεινε όρθια (4-2), αλλά έσπασε ξανά την αντίπαλό της στο επόμενο γκέιμ (5-2) και καθάρισε στη συνέχεια το σετ.

Το δεύτερο σετ ήταν λίγο πιο κλειστό, όμως η Μαρία ήταν και πάλι αυτή που δημιουργούσε τις ευκαιρίες. Μετά από δύο χαμένα μπρέικ πόιντ στο τρίτο γκέιμ, πέτυχε το πολυπόθητο μπρέικ στο 3-3 και κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν βρέθηκε με τρία ματς πόιντ στο 5-4, η Ίγκα ξέσπασε σε κλάματα μη μπορώντας να διαχειριστεί τη βαριά ήττα. Η Μαρία, πάντως, της έδωσε μια αγκαλιά παρηγοριάς στο φινάλε, αφού τα δύο κορίτσια έχουν πολύ καλές σχέσεις...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News