Ο ισχυρός άνδρας του τένις μίλησε στην Κρήτη TV για το "Davis Cup"

Σπορ
Ο ισχυρός άνδρας του τένις μίλησε στην Κρήτη TV για το "Davis Cup"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Σπύρος Ζαννιάς μίλησε και για τα επικριτικά σχόλια που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα ο Στέφανος Τσιτσιπάς...

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του αγώνα της Εθνικής ομάδας τένις με αντίπαλο τη Λιθουανία το προσεχές σαββατοκύριακο στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Lyttos Beach με έπαθλο την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Για την επιλογή του Ηρακλείου για την πραγματοποίηση ενός τουρνουά τόσο υψηλού επιπέδου όπως είναι το Davis Cup μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV” o πρόεδρος της ολυμπιακής προετοιμασίας κ. Σπύρος Ζαννιάς.

«Το σύνθημα της Ομοσπονδίας είναι η στήριξη στην ελληνική περιφέρεια και αυτό φαίνεται από το Davis Cup. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται στην περιφέρεια ένας αγώνας τόσο υψηλού επιπέδου. Το Ηράκλειο είναι μια κεντροβαρικής σημασίας περιοχή για το άθλημά μας», τόνισε ο κ. Ζαννιάς, που ευχαρίστησε τόσο τον κ. Σαπουνάκη για τις εγκαταστάσεις του Lyttos Beach που φιλοξενούν σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις, όσο και όλους τους φορείς και χορηγούς που συμβάλλουν στην επιτυχή διεξαγωγής μιας τόσο σπουδαίας διοργάνωσης. Μάλιστα, όπως είπε, χρειάστηκε να διαφοροποιηθούν τρία γήπεδα για να καλύψουν τις ανάγκες του Davis Cup.

Ο ισχυρός άνδρας του τένις παρουσίασε τα ζευγάρια που θα τεθούν αντιμέτωπα στο μονό αλλά και το διπλό με τη Λιθουανία, επισημαίνοντας το σαφές προβάδισμα των Ελλήνων διεθνών που καλούνται να το επιβεβαιώσουν και να πετύχουν την άνοδό τους στη μεγάλη κατηγορία του παγκοσμίου τένις.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο και άλλοι αθλητές της Εθνικής ομάδας έχουν αγωνιστεί από το ξεκίνημά τους στα γήπεδα του Lyttos Beach, γι’ αυτό, όπως είπε ο κ. Ζανιάς, και αισθάνονται σαν να βρίσκονται σπίτι τους, ενώ και οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Ομοσπονδίας αλλά και οι αντίπαλοι Λιθουανοί είναι εντυπωσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του κόσμου στο Davis Cup, o πρόεδρος της ολυμπιακής προετοιμασίας είπε: «Θα φτάσουμε σε μία δυναμική 1.000 θεατών, χώρια κάποιους διακεκριμένους προσκεκλημένους που θα είναι σε κάποιον άλλο χώρο μόνοι τους. Με βάση τα πρωτόκολλα που έχουμε σήμερα, εμείς πάμε covid free. Ανεξάρτητα αν έχουν κάνει εμβόλιο όσοι έρθουν ή έχουν νοσήσει, δε θα περάσει κανείς την εγκατάσταση που να μην έχει κάνει rapid test ή pcr. Στο γκαζόν, στον χώρο των 10.000 τ.μ. θα στήσουμε ένα video wall, όπου μπορούν να βρεθούν και παιδιά από σχολεία. Θα το δούμε...».

Τα επικριτικά σχόλια...

Ο κ. Ζανιάς αναφέρθηκε και στα επικριτικά σχόλια που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ο Στέφανος έχει δεχτεί πολλές επιθέσεις το τελευταίο διάστημα. Οι αθλητές κρίνονται στα γήπεδα και όχι από τα κουτσομπολιά. Δεν είναι δυνατόν ένας πρεσβευτής της χώρας μας, που είναι στη βιτρίνα του κόσμου, να δέχεται αυτές τις επιθέσεις. Είναι τελείως άδικο, γιατί πρόκειται για έναν μεγάλο αθλητή, που είμαι σίγουρος ότι θα παλέψει και θα γίνει Νο1. Δεν είδα να είπε κάτι για να δεχτεί αυτή την επίθεση. Τα toilet breaks τα κάνουν όλοι οι αθλητές...».

Αναφορικά με την τοποθέτηση του πρωταθλητή μας που αφορούσε στον εμβολιασμό, η οποία επίσης προκάλεσε αντιδράσεις, ο κ. Ζαννιάς είπε: «Στο Τόκιο είχαμε κάθε μέρα pcr, παρότι ήμασταν εμβολιασμένοι. Οι Ιάπωνες δε μετρούσαν το εμβόλιο, όμως δεν είμαι γιατρός και δε θα μπω σε αυτή τη διαδικασία...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News