TOKIO 2020: Αργότερα η ώρα έναρξης των αγώνων τένις

Σπορ
TOKIO 2020: Αργότερα η ώρα έναρξης των αγώνων τένις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλαγή προγράμματος μετά τις διαμαρτυρίες των αθλητών λόγω της αφόρητης ζέστης

Έστω και με καθυστέρηση, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων έκαναν δεκτά τα αιτήματα πολλών αθλητών του τένις για μετάθεση της ώρας έναρξης των πρώτων αγώνων του τουρνουά.

Μέχρι σήμερα (27/8), οι αγώνες στο Ariake Tennis Park, άρχιζαν στις 11:00 τοπική ώρα (σ.σ. 05:00 ώρα Ελλάδας) και αρκετοί παίκτες υπέφεραν από τις συνθήκες, παρουσιάζοντας συμπτώματα θερμοπληξίας.

Η Πάουλα Μπαντόσα αποχώρησε μετά από το 1ο σετ του προημιτελικού λόγω ζέστης ενώ ο Ντανίλ Μεντβέντεφ διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή για την αφόρητη ζέστη.

Ο συνδυασμός της ζέστης με την υγρασία είχαν κάνει ανυπόφορη την κατάσταση για τους τενίστες και μετά από πολλές διαμαρτυρίες, ανακοινώθηκε ότι από την Πέμπτη (29/7) οι αγώνες στο τένις θα αρχίζουν στις 15:00 το μεσημέρι τοπική ώρα (σ.σ. 09:00 ώρα Ελλάδας).

«Προς όφελος της υγείας και της ευημερίας των παικτών και μετά από εκτενείς διαβουλεύσεις, η ITF ανακοίνωσε την αλλαγή του προγράμματος λόγω της αυξανόμενης θερμότητας και υγρασίας που παρατηρείται στο Τόκιο», αναφέρεται χαρακτηριστικά, στην σχετική ανακοίνωση της διεθνούς ομοσπονδίας (ITF).

Την Πέμπτη θα αγωνιστούν ξανά ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη στο διπλό μεικτό με αντίπαλο την Αυστραλία. Οι Έλληνες θα παίξουν στο court 2 και ο αγώνας τους είναι 3ος στο πρόγραμμα. Έτσι θα αρχίσει στις 11:30 με 12:00 ώρα Ελλάδος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News