Έφτασε τα 20 Grand Slam o Tζόκοβιτς

Σπορ
Έφτασε τα 20 Grand Slam o Tζόκοβιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκησε τον Μπερετίνι 3-1 σετ μετά από έναν συναρπαστικό τελικό στο Wimbledon…

Μόνο σε παράσταση για έναν ρόλο δεν εξελίχθηκε ο τελικός του Wimbledon, που ήταν συναρπαστικός και βρήκε μεγάλο νικητή τον Νόβακ Τζόκοβιτς κόντρα στον Ματέο Μπερετίνι με 3-1 σετ ( 6-7 (4-7) 6-4 6-4, 6-3). Η αυλαία στο All England Club έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο. Ο Ματέο Μπερετίνι έστειλε στα σχοινιά και ήταν μαχητικός κόντρα στον σπουδαίο Νόλε, που έφτασε τα 20 Grand Slam, ισοφαρίζοντας την επίδοση των άλλων δύο μελών του Big 3. Ο τελικός του Wimbledon ήταν από μόνος του ιστορικός, αφού για πρώτη φορά πήρε μέρος Ιταλός, ενώ και για πρώτη φορά στο Λονδίνο umpire ήταν γυναίκα, η 43χρονη Μαρίγια Τσίτσακ από την Κροατία.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι, η κατάκτηση του Wimbledon ήταν έτσι και αλλιώς ο μόνος στόχος στο θρυλικό τουρνουά, καθώς θα ισοφάριζε τους αξεπέραστους Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ σε κατακτήσεις Grand Slam.

Ο Σέρβος μπήκε άκρως δυναμικά στο πρώτο σετ και προηγήθηκε 5-2, ωστόσο κάπου εκεί ο διακόπτης του Ματέο Μπερετίνι γύρισε, αναθάρρησε παίζοντας εκπληκτικό τένις και εξαπολύοντας δυνατά χτυπήματα. Το σετ έδειχνε να τελειώνει στο 5-2, ο Τζόκοβιτς σπατάλησε σετ πόιντ σε κομβικό σημείο και τελικά οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Ιταλός ήταν κυριαρχικός, έκλεισε το τάι μπρέικ με άσο και απέκτησε προβάδισμα.

Ο κόσμος σ’ εκείνο το χρονικό παρακολουθώντας έναν τελικό υψηλού επιπέδου τάχθηκε με το μέρος του Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης. Την ίδια στιγμή ο Τζόκοβιτς δεν παρέλειψε να δείξει τη δυσαρέσκειά του μέσα από το παιχνίδι του, καθώς δεν είχε συνηθίσει ο κόσμος να στηρίζει τον αντίπαλό του κεντρικό court του All England Club.

Πηγή sport24.gr

Photo ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News