Ξεκινάει αύριο στο Lyttos Beach Hotel το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τένις Κωφών

Σπορ
Ξεκινάει αύριο στο Lyttos Beach Hotel το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τένις Κωφών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είπαν οι διοργανωτές για τo σπουδαίο αθλητικό ραντεβού που γίνεται με τη συμμετοχή 16 χωρών....

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την διεξαγωγή μίας σπουδαίας αθλητικής διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί από αύριο και μέχρι τις 26 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Lyttos Beach Hotel. Ο λόγος για το 14ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Κωφών Ανδρών και Γυναικών με τη συμμετοχή 16 χωρών. Οι κορυφαίοι αθλητές-τριες τένις της Ευρώπης θα βρεθούν στην Κρήτη, διεκδικώντας τη διάκριση σε αγώνες πολύ υψηλού επιπέδου.

«Είμαι χαρούμενος που η Κρήτη είναι στο επίκεντρο των αθλητικών γεγονότων. Μετά το Roland Garros έρχεται το 14ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Κωφών στο Lyttos Beach Hotel που όλα αυτά τα χρόνια ουκ ολίγοι αθλητές απ΄ όλο τον κόσμο έχουν αγωνιστεί. Για 2η φορά φέρνουμε στην Κρήτη μία μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση με την παρουσία αθλητών-τριών από 16 χώρες… Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο το στοίχημα είναι να έχουμε ασφαλή αγωνιστική περίοδο, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα υγείας», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Ιωσήφ Σταυρακάκης , Πρόεδρος Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών που παράλληλα εξήρε τη συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Χερσονήσου αλλά και όλους όσους στηρίζουν την προσπάθεια.

Στην σπουδαιότητα του αθλητικού γεγονότος αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, Περιφεριακής Ενότητας Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, βέβαιος ότι η Κρήτη μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στην τέλεση και αυτής της διεθνούς διοργάνωσης: «Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την πραγματοποίηση μίας μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης στο Δήμο Χερσονήσου, στις εγκαταστάσεις του Lyttos Beach Hotel, μία διοργάνωση υπερτοπικού χαρακτήρα με τη συμμετοχή 16 ευρωπαϊκών χωρών. Ένα αθλητικό γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να απολαύσουν τη χαρά και τη μαγεία του αθλήματος ενώ κατά την παραμονή τους στο νησί μας θα τους δοθεί η δυνατότητα να απολαύσουν και την κρητική φιλοξενία, την κρητική διατροφή, τα μνημεία μας, τα μουσεία μας και τις κρητικές ομορφιές. Μετά από μία παρατεταμένη αδράνεια λόγω της πανδημίας, αυτή η μεγάλη διοργάνωση είναι από τις πρώτες που γίνονται στη χώρα, δίνοντας μια άλλη νότα χαράς, ,αισιοδοξίας και ελπίδας για το αύριο…»

Ο Ν. Συριγωνάκης δεσμεύτηκε ότι όλοι οι φορείς θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την ομαλή διεξαγωγή και επιτυχία της διοργάνωσης, αποδεικνύοντας ότι η Κρήτη μπορεί να πραγματοποιεί μεγάλα αθλητικά γεγονότα, ότι είναι ένας φιλόξενος και ασφαλής αθλητικός προορισμός και κάλεσε τους διοργανωτές να γίνει και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κρήτη.

Για τη Χερσόνησο που μπορεί εκτός από τουριστικό, να αποτελεί και έναν αξιόλογο αθλητικό προορισμό, μίλησε ο Δήμαρχος Γιάννης Σέγκος: «Η Χερσόνησος αποτελεί έναν ειδυλλιακό, ανθρώπινο, τουριστικό προορισμό με στόχο να στηρίξει τα μέγιστα και τον αθλητισμό. Η παρουσία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωφών δίνει ένα μήνυμα αγωνιστικότητας καθώς στον αθλητισμό είμαστε όλοι ίσοι. Παρά τις αντιξοότητες, μετατρέπεται τη ζωή σας ως παράδειγμα, με ένα μήνυμα ελπίδας! Η Κρήτη είναι ένας από τους πιο φιλόξενους τόπους στον κόσμο και εύχομαι να απολαύσετε την παρουσία σας εδώ. Ο Δήμος Χερσονήσου έχει στόχο να κάνει την Χερσόνησο εκτός από τουριστικό προορισμό και έναν προορισμό που αγαπά τον αθλητισμό και στηρίζει τις αθλητικές διοργανώσεις. Προσπαθούμε να βελτιώνουμε και τις δημόσιες υποδομές μας ενώ μας χαροποιεί που η τοπική κοινωνία και επιχειρηματικότητα βελτιώνει συνεχώς τις υποδομές της, στηρίζοντας με αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα».

Η Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Κωφών Κρήτης «Μίνωας» Ασπασία Ξαξίρη στάθηκε στην συμβολή των εθελοντών. «Αρχίζει ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με όρεξη, με ασυναγώνιστες ομάδες που υπόσχονται να δώσουν ένα θέαμα υψηλού επιπέδου. Ξεπεράσαμε πολλά προβλήματα με τα πρωτόκολλα υγείας και μπαίνουμε σε ένα πρωτάθλημα που είμαι βέβαιη πως θα αποζημιώσει τους φιλάθλους. Είναι μια σημαντική αθλητική σεζόν και είμαι βέβαιη ότι όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο που θα ορίσει το μέλλον της αντισφαίρισης. Να ευχαριστήσω και τους εθελοντές για την στήριξη της διοργάνωσης. Εύχομαι να κερδίσει ο αθλητισμός!»

«Είναι χαρά μας να φιλοξενούμε το 14ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Κωφών με τη συμμετοχή 16 χωρών. Στηρίζουμε τις μεγάλες διοργανώσεις που προβάλουν τον τόπο μας, στόχος είναι να προωθήσουμε και να μεταδώσουμε τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός», ήταν το μήνυμα του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου Γιάννη Μηλάκη.

Ο Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Αθλητισμού Κωφών (ΕDSO) Οta Pansky μίλησε για το παρασκήνιο ανάληψης της διοργάνωσης από την Κρήτη. «Μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών στην Κρήτη, γίνεται τώρα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Κωφών. Το Πρωτάθλημα ήταν να γίνει το 2020 στη Γερμανία λόγω κορωνοϊού όμως ακυρώθηκαν όλα, η Γερμανία παραιτήθηκε από τη διοργάνωση και τότε θυμηθήκαμε ότι στο Ηράκλειο είχε μεγάλη επιτυχία το Ευρωπαϊκό Ποδοσφαίρου και είπαμε ότι η Κρήτη είναι ο τόπος που είχαμε πολύ καλή συνεργασία και παρακαλέσαμε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, τον κ. Σαυρακάκη, αν μπορεί να αναλάβει τη διοργάνωση. Δεν θέλαμε να ακυρώσουμε τη διοργάνωση και μετά από τις σχετικές ενέργειες πήραμε μία θετική απάντηση και σας ευχαριστούμε όλους που φτάσαμε εδώ. Ήταν μία εξαιρετική επιλογή!»

Την διοργάνωση στηρίζει και η Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίριση με τον εκπρόσωπο της και Γ.Γ. της Ζ΄ Ένωσης Παντελή Σταυρουλάκη να σημειώνει: «Ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους που βοήθησαν στη διεξαγωγή του τουρνουά. Σκοπός της Ομοσπονδίας δεν είναι μόνο να προάγει το τένις αλλά να συμμετάσχουμε και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και όπως βλέπετε με αυτές τις εγκαταστάσεις και οργανώσεις συμμετέχουμε σε αυτό».

Για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Lyttos Beach Hotel, μίλησε ο General Manager του ξενοδοχείου Νίκος Κριτσωτάκης. “Ευχαριστούμε που σε αυτή την πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση μας κάνατε συμπρωταγωνιστές σας. Ευχαριστούμε που μπορέσαμε μαζί να ανταποκριθούμε σε αυτή την μεγάλη πρόκληση. Ο Όμιλος του κ. Παντελή Σαπουνάκη πάντα πρωτοπορεί και προσφέρει υπηρεσίας φιλοξενίας και αθλητισμού σε πολύ υψηλό επίπεδο! Είναι η 3η μεγάλη διοργάνωση που φιλοξενούμε εδώ μετά την ποδηλασία Ευρωπαϊκού επιπέδου και το Παγκόσμιο τουρνουά τένις 4ων εβδομάδων. Εύχομαι να απολαύσετε την διαμονή σας με πολύ υψηλού επιπέδου τένις!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News