Απίστευτο αλλά ελληνικό: Η Μαρία Σάκκαρη στα ημιτελικά του Rolland Garros!

Σπορ
Απίστευτο αλλά ελληνικό: Η Μαρία Σάκκαρη στα ημιτελικά του Rolland Garros!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαρία...των Παρισίων πάει να πάρει την κούπα, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ αφού πρώτη φορά Ελληνίδα φτάνει στα ημιτελικά της διοργάνωσης...

Aπίστευτο αλλά ελληνικό: Η Μαρία Σάκκαρη στα ημιτελικά του Rolland Garros!

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε ακόμη μια εμπνευσμένη εμφάνιση και υπέταξε στις ορέξεις της την περυσινή πρωταθλήτρια του Roland Garros και Νο9 τενίστρια στον κόσμο, Ίγκα Σφιόντεκ, για να πάρει την παρθενική της πρόκριση σε ημιτελικό Major τουρνουά.

Ακόμη μια τρομερή νίκη για την 25χρονη Ελληνίδα, που πλέον απέχει μόλις δυο από την κατάκτηση του πρώτου της Grand Slam. Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Τι κι αν η Σφιόντεκ μετρούσε 22(!) συνεχόμενα κερδισμένα sets στο Γαλλικό Όπεν, η Μαρία απέβαλλε γρήγορα το άγχος της μετά τα πρώτα έξι games του αγώνα και μέσα σε μιάμιση ώρα επικράτησε με το εμφατικό 6-4, 6-4.

Από τις 3 Ιουνίου του 2019 είχε να χάσει set στο Παρίσι η 20χρονη Πολωνή, ενώ μετρούσε και 12/13 νίκες στη φετινή χωμάτινη σεζόν, έχοντας κατακτήσει και τον τίτλο της Ρώμης πριν λίγο καιρό.

Παρ’ όλα αυτά, η Μαρία ήταν για ακόμη μια φορά συγκινητική. Περιόρισε την επιθετικότητα της Σφιόντεκ, δεν την άφησε να κάνει το παιχνίδι της, την ανάγκασε σε πολλά αβίαστα λάθη και εν τέλει έφυγε με την τεράστια πρόκριση από το Philippe Chatrier.

Αύριο Πέμπτη, περίπου στις 18:00GR, θα αντιμετωπίσει την επίσης πρωτάρα σε ημιτελικούς Grand Slam, Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα, με φόντο την είσοδο στον Σαββατιάτικο μεγάλο τελικό του θεσμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News