Roland Garros: Απολαυστικό τένις και πρόκριση στον 3ο γύρο για Σάκκαρη

Σπορ
Roland Garros: Απολαυστικό τένις και πρόκριση στον 3ο γύρο για Σάκκαρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εύκολη επικράτηση της Ελληνίδας με 2-0 σετ επί της Ιταλίας Τζασμίν Παολίνι

Η Μαρία Σάκκαρη έπαιξε απολαυστικό τένις, από τα μέσα του 1ου set φτάνοντας σε μια εύκολη επικράτηση με 2-0 σετ απέναντι στην Ιταλίδα και Νο91 του κόσμου, Τζασμίν Παολίνι με 6-2, 6-3 παίρνοντας την πρόκριση στον 3ο γύρο του Roland Garros για 3η φορά στην καριέρα της.

Η Ελληνίδα τενίστρια, σε αντίθεση με το πρώτο set στο παιχνίδι της πρεμιέρας, ήταν συνεπής από τη θέση του service παραχωρώντας συνολικά μόλις 14 (14/46) πόντους στην Ιταλίδα. Εξαιρετική στο παιχνίδι γραμμών, ουσιαστική στα μικρά ράλι, αλλά και με μεγάλη υπομονή στα ράλι των 9+ χτυπημάτων όπου κέρδισε τους 7 από τους 12 συνολικά πόντους που διεκδικήθηκαν.

Μοναδικό ίσως… ψεγάδι από τη σημερινή της εμφάνιση ήταν ίσως η αναποτελεσματικότητα στους break-points με την 25χρονη να τελειώνει το ματς με 4/12 (33%).

Παράλληλα κατάφερε από την αρχή να πίεση το service της Παολίνι, η οποία χρειάστηκε να “σβήσει” 2 break-points με το “καλημέρα” κρατώντας ωστόσο το service. Η Ιταλίδα έφτασε και σε 2ο hold (2-1), όμως από εκείνο το σημείο και μετά η Σάκκαρη ήταν εξαιρετική.

Με 5 συνεχόμενα games και χάνοντας μόλις 6 πόντους στο service της κατάφερε να κλείσει το 1ο σετ με 6-2 μέσα σε 30 λεπτά.  Το σερί συνεχίστηκε και στο 2ο set με την Σάκκαρη να κατακτά τα 3 πρώτα (3-0) φτάνοντας σε 2 break με το σερί να φτάνει στο 8-0 games!

Η Παολίνι έβγαλε αντίδραση παίρνοντας πίσω το ένα από τα δύο break, όμως η Σάκκαρη ανέβασε και πάλι ρυθμό βελτίωσε και πάλι τα χτυπήματά της, έγινε και πάλι επιθετική (τελείωσε το αγώνα με 27 winners) πιέζοντας αφόρητα το service της Ιταλίδας.

Η Παολίνι κατάφερε να κάνει ένα μεγάλο hold σβήνοντας 4 break-points της Σάκκαρη μειώνοντας σε 4-3, ωστόσο η Ελληνίδα τενίστρια δεν είχε κανένα πρόβλημα να ολοκληρώσει το παιχνίδι κλείνοντας και το 2ο σετ παίρνοντας το εισιτήριο για τις “32” όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ζαρίνια Ντίγιας και Ελίζε Μέρτενς. 

Πηγή: www.tennis24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News