Νίκη του Ναδάλ με 3-0 σετ επί του Ποπίριν

Σπορ
Νίκη του Ναδάλ με 3-0 σετ επί του Ποπίριν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέτυχε την 101η νίκη του στο Roland Garros …

Ο Ράφαελ Ναδάλ δεν είχε όρεξη για πολλά-πολλά στην πρεμιέρα του στο Roland Garros και με το έτσι θέλω, "καθάρισε" τον Αλεξέι Πόπιριν με straight sets, παρά το γεγονός ότι έφτασε δυο φορές, μια ανάσα από το να έχει την πρώτη του απώλεια στο τουρνουά.

Ο 34χρονος Ισπανός πανηγύρισε τη νίκη υπ' αριθμόν 101 στο Roland Garros και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την προσπάθεια κατάκτησης του 14ου Γαλλικού Όπεν της καριέρας του.

Μετά από δυο ώρες και 26 λεπτά αγώνα, ο Ράφα επικράτησε του Νο63 της παγκόσμιας κατάταξης με 6-3, 6-2, 7-6(3) και στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον πολύπειρο Γάλλο, Ρισάρ Γκασκέ.

Ο Ράφα δεν έδωσε περιθώρια αμφισβήτησης στα πρώτα δυο sets του αγώνα, παίζοντας εξαιρετικό τένις στο μεγαλύτερο μέρος αυτών.

Ο Πόπιριν δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Ισπανού και μοιραία τον έβλεπε να κερδίζει το ένα game μετά το άλλο. Το 3-3 του εναρκτήριου set, έγινε 6-3, 4-0 και με εμφατικό τρόπο ο Ναδάλ έδειξε ποιος είναι το απόλυτο αφεντικό του αγώνα.

Στο 1ο set ο Νο3 τενίστας του κόσμου έχασε μόλις οκτώ πόντους πίσω από το σερβίς του (21/29) και με 1/1 break point, πήρε το προβάδισμα (6-3). Στο αμέσως επόμενο κομμάτι, ήταν και πάλι κυνικός.

Με 18/26 πόντους πίσω από το σερβίς του, δηλαδή ξανά οκτώ χαμένους και παράλληλα με 2/5 ευκαιρίες για break, έκανε το 2-0 (6-2) με συνοπτικές διαδικασίες.

Τίποτα δεν προϊδέαζε στο τι θα ακολουθούσε, με τον Πόπιριν να βγάζει επιτέλους αντίδραση και να φτάνει μια ανάσα από το να πάρει το πρώτο του set από τον Ναδάλ, στην 2η μεταξύ τους συνάντηση.

Ο Αυστραλός "έσπασε" το σερβίς του Ναδάλ στο 2-3 και πήρε κεφάλι μέχρι και με 2-5, φτάνοντας ένα game μακριά από τη μείωση του σκορ. Ο Ράφα παρέμεινε ψύχραιμος για αρχή και μείωσε σε 3-5, πριν βγάλει... λαγούς από το καπέλο του στο αμέσως επόμενο service game του Πόπιριν.

Ο 21χρονος υπέκυψε στην πίεση και έχασε μόνος του τα δυο set points που του παρουσιάστηκαν. Στο ένα έκανε double fault και στο άλλο αστόχησε σε ένα φαινομενικά εύκολο smash.

Ο Ράφα πήρε την ένεση ψυχολογίας που χρειαζόταν και έκανε το πολυπόθητο break, οδηγώντας το παιχνίδι λίγο αργότερα σε tie-break. Εκεί έδειξε γιατί είναι ο Βασιλιάς του Philippe Chatrier.

Παίζοντας πια απαλλαγμένος από το άγχος της απώλειας του 1ου του set μετά από 25(!) σερί κερδισμένα στο τουρνουά, "καθάρισε" το ματς, εκμεταλλευόμενος το τρίτο του match point (7-3).

Πηγή: Tennis24

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News