Στην επόμενη φάση του Ιταλικού Όπεν η Σάκκαρη

Σπορ
Στην επόμενη φάση του Ιταλικού Όπεν η Σάκκαρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκησε 2-1 σετ την Χέρτσογκ…

Δυσκολεύτηκε η Μαρία Σάκκαρη απέναντι στην Πολόνα Χέρτσογκ, στον πρώτο γύρο του Italian Open στη Ρώμη. Η Σλοβένα έβαλε δύσκολα στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία ωστόσο κατάφερε να πάρει την πρόκριση με 2-1 σετ και να προχωρήσει στον δεύτερο γύρο.

Σε ένα παιχνίδι με πολλά λάθη και από τις δύο τενίστριες (7 διπλά λάθη στο σερβίς για την Σάκκαρη στο ματς, 5 για την αντίπαλό της), η Σάκκαρη κατάφερε στο τρίτο σετ να διορθώσει τα «κακώς κείμενα» του δευτέρου και να συνεχίσει στην διοργάνωση.

Στο πρώτο σετ η Σάκκαρη ξεκίνησε με το «καλημέρα» με μπρέικ και κράτησε το σερβίς της ως το 5-3. Η Σλοβένα μείωσε σε 5-4 και κατάφερε να πάρει την κατάλληλη στιγμή πίσω το μπρέικ που δέχτηκε, ισοφαρίζοντας σε 5-5. Η Μαρία αντιμετώπιζε δυσκολίες τόσο με τα βαθιά σερβίς και τα drop shots της αντιπάλου της, όσο και με το δικό της σερβίς (είχε 50% περασμένα πρώτα σερβίς), ωστόσο άντεξε στο προβάδισμα της Χέρτσογκ (6-5) και πήγε το σετ σε τάι μπρέικ. Εκεί βρέθηκε να χάνει με 2-0, γύρισε την κατάσταση και είχε δύο σετ πόιντ (6-4), αλλά στο τρίτο, πήρε το τάι μπρέικ με 8-6 και το προβάδισμα με 1-0 σετ.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε πανομοιότυπα. Η Σάκκαρη έκανε γρήγορο μπρέικ και προηγήθηκε 2-0, αλλά η Χέρτσογκ απάντησε με δικό της μπρέικ και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 2-2. Η Σάκκαρη βελτίωσε λίγο το σερβίς της σε αυτό το σημείο και πήρε προβάδισμα με 3-2, όμως εκεί ήρθε το μπλακ άουτ… Η Χέρτσογκ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα πολλά λάθη της Σάκκαρη, τόσο στο σερβίς της, όσο και στα χτυπήματά της στις επιστροφές, κάνοντας δύο μπρέικ και κερδίζοντας το σετ με 6-3, στέλνοντας την αναμέτρηση σε τρίτο και καθοριστικό σετ.

Οπως και στα προηγούμενα δύο σετ, η Σάκκαρη έκανε μπρέικ αμέσως και πήρε προβάδισμα με 2-0, έχοντας το πάνω χέρι. Η αντίπαλός της είχε τις ευκαιρίες της να κάνει κι αυτή μπρέικ στο 3-1 και το 4-2, όμως η Μαρία ήταν αυτή που έφτασε ξανά σε μπρέικ στο τρίτο σετ, κάνοντας το 5-2. Στη συνέχεια σέρβιρε για να πάρει το ματς και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, κερδίζοντας το σετ με 6-2 και περιμένοντας πλέον τον Κόκο Γκοφ στον δεύτερο γύρο…

Πηγή: gazzetta.gr

Photo: intime

Περισσότερα σε λίγο...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News