Τσιτσιπάς: Στα ημιτελικά με εγκατάλειψη Νταβίντοβιτς Φόκινα

Σπορ
Τσιτσιπάς: Στα ημιτελικά με εγκατάλειψη Νταβίντοβιτς Φόκινα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλληνας πήρε το πρώτο σετ αλλά ο Ισπανός αντίπαλός του δε συνέχισε λόγω τραυματισμού

Στα ημιτελικά του Monte Carlo Masters προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε ένα παιχνίδι που ήταν το φαβορί, πήρε το πρώτο σετ με 7-5 αλλά το ματς δεν ολοκληρώθηκε. Κι αυτό γιατί ο αντίπαλός του, ο Ισπανός Νταβίντοβιτς Φόκινα ανακοίνωσε μετά το τέλος του πρώτου σετ ότι δεν μπορεί να συνεχίσει λόγω τραυματισμού στο δικέφαλο του ποδιού του…

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα περιμένει τώρα στα ημιτελικά τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Βέλγο Νταβίντ Γκοφέν και τον Βρετανό Νταν Έβανς, φιλοδοξώντας να περάσει σε τελικό Masters για τρίτη φορά στην καριέρα του. Για την ώρα έχει δύο ήττες, από τον Ράφα Ναδάλ στο Τορόντο το 2018 και από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη Μαδρίτη το 2019.

Σε ό,τι αφορά την αναμέτρηση με τον Νταβίντοβιτς, ο Ισπανός κάθισε με πρόβλημα στην καρέκλα του στο 3-3, αλλά στη συνέχεια κατάφερε να κάνει το μπρέικ κόντρα στον... αποσυντονισμένο Στέφανο.

Ο Τσιτσιπάς, ωστόσο, είχε την άμεση απάντηση και τελικά έκλεισε το σετ στο 6-5, όταν αντιλήφθηκε νωρίς το underarm serve του αντιπάλου του στο σετ πόιντ. Είχε περάσει μία ώρα αγώνα και τότε ο Νταβίντοβιτς πήρε τη δύσκολη απόφαση της απόσυρσης...

Θα είναι ο έκτος Masters ημιτελικός για τον Στεφ, που έχει θετικό ρεκόρ κόντρα και στους δύο υποψήφιους αντιπάλους του: 2-0 απέναντι στον Έβανς και 4-2 με τον Γκοφέν.

Θυμίζουμε ότι στο κάτω μέρος του ταμπλό βρίσκεται ο 11 φορές νικητή της διοργάνωσης και βασιλιάς του χώματος Ράφα Ναδάλ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News