Άνετη πρόκριση για τον Τσιτσιπά στο Ακαπούλκο

Σπορ
Άνετη πρόκριση για τον Τσιτσιπά στο Ακαπούλκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τον Ίσνερ θα αντιμετωπίσει τον γνώριμό του, Φίλιξ-Οζέρ Αλιασίμ...

O Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε με άνεση τον αξιόλογο Τζον Ίσνερ και προκρίθηκε στα προημιτελικά της hard court διοργάνωσης των 1.2 εκ. δολαρίων του Ακαπούλκο.

Εκεί, τα ξημερώματα της Παρασκευής (04:00GR) θα αντιμετωπίσει τον γνώριμό του, Φίλιξ-Οζέρ Αλιασίμ με τον οποίον είχαν δημιουργήσει ένα έντονο rivalry στο κορυφαίο επίπεδο των juniors και το οποίο συνεχίζεται και σε επίπεδο ανδρών.

Στα juniors, ο Αλιασίμ δεν είχε χάσει ποτέ από τον Στέφανο (3-0) ενώ κέρδισε και τα δύο πρώτα παιχνίδια με τον Έλληνα πρωταθλητή στο ATP Tour (Indian Wells Masters 2019, Queen’s 2019), φτάνοντας τις πέντε συνεχόμενες νίκες. Πάνω που είχε χαρακτηριστεί “νέμεσις” και “κακός δαίμονας” του Τσιτσιπά, ο 22χρονος πρωταθλητής μας ανέτρεψε αυτή την εικόνα και έχει φύγει νικητής από τις δύο τελευταίες τους αναμετρήσεις (Shanghai Masters 2019, Open13 2020), ισοφαρίζοντας σε 2-2 το head to head.

“Πάντα είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίζω. Νομίζω ότι θα προσεγγίσω αυτό το ματς με τον ίδιο δρόμο. Κάθε παιχνίδι που παίζω εδώ στο Ακαπούλκο είναι σημαντικό. Ελπίζω και αύριο να είναι μια σπουδαία ημέρα για μένα εδώ” είπε ο Τσιτσιπάς μετά το επιβλητικό 6-2, 6-3 επί του Ίσνερ, σε λιγότερο από 1 ώρα αγώνα.

Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν επέτρεψε στον Ίσνερ να σημειώσει ευκαιρία για break ενώ ο ίδιος πέτυχε τρία στο πανίσχυρο σερβίς του αντιπάλου του, υπογραμμίζοντας την προπόνηση που έχει κάνει στις επιστροφές του.

“Είχα πολύ καλά games στις επιστροφές μου κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Δεν θες να μπλέξεις με tie breaks κόντρα σε αυτόν τον τενίστα, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο. Σήμερα κατάφερα να μείνω συγκεντρωμένος σε όλο το ματς. Είχα ευκαιρίες και αξιοποίησα τα περισσότερα break points. Πολύ σημαντικό. Μου έδωσε αυτοπεποίθηση σε ολόκληρο το ματς.

“Προσεγγίζοντας τέτοια παιχνίδια, δουλεύω πολύ τις επιστροφές μου πριν τον αγώνα. Στην προπόνηση είχα έναν τενίστα στο service box που σέρβιρε πάνω μου κι αυτό σίγουρα βοηθάει” πρόσθεσε ο Τσιτσιπάς που πραγματοποιεί την παρθενική του εμφάνιση στο Abierto Mexicano και θέλει να υπερκεράσει τις εντυπώσεις από την ήττα στα προημιτελικά την προηγούμενη εβδομάδα, στο Open13 της Μασσαλίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News