Αποκλείστηκε ο Τσιτσιπάς από το τουρνουά της Μασσαλίας

Σπορ
Αποκλείστηκε ο Τσιτσιπάς από το τουρνουά της Μασσαλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άσχημη εμφάνιση από τον Έλληνα πρωταθλητή που έχασε 2-1 από τον Πιέρ Ιγ Ερμπέρ…

Παρότι η Μασσαλία του φέρνει μόνο καλές αναμνήσεις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα του, βρέθηκε σε κακή μέρα, ηττήθηκε από τον Γάλλο Πιερ Ερμπέρ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά. Στην πόλη όπου έχει κατακτήσει δύο σερί τίτλους την τελευταία διετία, ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας και νούμερο 5 στον κόσμο, έπεσε θύμα έκπληξης καθώς βρέθηκε στο καναβάτσο από τον 29 χρονο Ερμπέρ, νούμερο 93 στην κατάταξη, ο οποίος επικράτησε 2-1 σετ (6-7, 6-4, 6-2).

Ο Τσιτσιπάς, όπως και στο πρώτο του παιχνίδι στη Μασσαλία, ξεκίνησε εξαιρετικά κάνοντας μπρέικ μόλις στο τρίτο γκέιμ (2-1), έφτασε μέχρι το 5-4 αλλά έπειτα από ένα κακό σερβίς γκέιμ, ο Γάλλος κατόρθωσε να κάνει μπρέικ στον Ελληνα τενίστα (5-5) αλλά και να φτάσει μέχρι το 6-5. Ο Τσιτσιπάς διατήρησε το σερβίς του για το 6-6 κι έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ, όπου έπειτα από μεγάλη μάχη επικράτησε 8-6 έπειτα από 56 λεπτά.

Το δεύτερο σετ είχε απόλυτη ισορροπία με τους δυο παίκτες να κυριαρχούν εύκολα στο χέρι τους μέχρι το ένατο γκέιμ, οπότε ο Ερμπέρ έκανε μπρέικ (4-5) και στη συνέχεια αφού κράτησε το σερβίς του επικράτησε 4-6 και ισοφάρισε στα σετ (1-1) μετά από 36 λεπτά. Ο Ερμπέρ συνέχισε με... φόρα κάνοντας μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του τρίτου σετ (0-1) αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε άμεσα ισοφαρίζοντας (1-1). Ο Ελληνας τενίστας όμως δεν ήταν σε καλή μέρα όπως φάνηκε από τα δύο σερί μπρέικ που υπέστη στο σερβίς του, που έφεραν τον Γάλλο σε μια σπουδαία επικράτηση με 6-2 γκέιμ και 2-1 σετ επί του κατόχου του τίτλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News