Στον τελικό η Οσάκα, απέκλεισε την Σερένα

Σπορ
Στον τελικό η Οσάκα, απέκλεισε την Σερένα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέρδισε το μεγάλο ντέρμπι των ημιτελικών του Australian Open…

H 24χρονη Γιαπωνέζα Ναόμι Οσάκα, Νο3 του ταμπλό και του κόσμου, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και κέρδισε με 6-3, 6-4 το ίνδαλμά της, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Australian Open, όπου θα περιμένει μια εκ των Μπράντι-Μουκόβα.

Αυτός θα είναι ο δεύτερος τελικός της Οσάκα στη Μελβούρνη, μετά τον τίτλο του 2019 και ο 4ος συνολικά στην καριέρα της, έχοντας κερδίσει τους τρεις προηγούμενους (US Open 2018, US Open 2020, Australian Open 2019).

H νίκη αυτή σηματοδότησε την ολοκλήρωση μιας ακόμη φιλότιμης προσπάθειας από την πλευρά της Σερίνα Γουίλιαμς να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 24ων Grand Slam τίτλων της Μάργκαρετ Κορτ Σμιθ, με την 39χρονη Αμερικανίδα να γνωρίζει την 3η ήττα από την Οσάκα σε σύνολο τεσσάρων αναμετρήσεων.

"Έκανα πολλά αβίαστα λάθη στο ξεκίνημα. Ήμουν νευρική και φοβισμένη στην αρχή αλλά γρήγορα κατάφερα να το ξεπεράσω. Είναι πάντα τιμη μου να παίζω μαζί της" είπε η Οσάκα αμέσως μετά.

Η Γουίλιαμς μπήκε πιο δυνατά και ξεκίνησε με break στον ημιτελικό (1-0), όμως γρήγορα η Οσάκα ανέκαμψε και με επιθετικό τένις και πιεστικές επιστροφές, κατάφερε αρχικά να πάρει πίσω το break (2-2) και στη συνέχεια να πετύχει ένα ακόμη (4-2), φτάνοντας στην κατάκτηση του εναρκτήριου σετ μετά από 39 λεπτά αγώνα.

Σε αυτό το διάστημα, η Σερίνα ήταν ιδιαίτερα νευρική με πολλά αβίαστα λάθη και δεν θύμιζε σε τίποτα την τενίστρια των προηγούμενων ημερών στη Μελβούρνη.

Η Οσάκα ξεκίνησε με break στο 2ο σετ (1-0) και έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα, ειδικά όταν έβγαζε 1ο σερβίς. Τα προβλήματα για την Γιαπωνέζα ξεκινούσαν στο 2ο σερβίς της στο οποίο έμπαινε επιθετικά η Γουίλιαμς, με την 39χρονη Αμερικανίδα να καταφέρνει να πάρει πίσω το break ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Όμως, το σερβίς της Γουίλιαμς δεν ήταν τόσο αποτελεσματικό σήμερα και η Οσάκα, μόλις στην 3η της ευκαιρία για break, "έσπασε" ξανά την αντίπαλό της (5-4) και στη συνέχεια σέρβιρε επιτυχημένα για τη νίκη.

Πηγή: Tennis24

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News