default-image

Με την Ποτάποβα η Σάκκαρη στo Άμπου Ντάμπι

Σπορ
Με την Ποτάποβα η Σάκκαρη στo Άμπου Ντάμπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόντρα στην 19χρονη Ρωσία από την οποία είχε ηττηθεί το 2017 η Ελληνίδα τενίστρια…

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη κλήρωση τουρνουά της νέας σεζόν, με την ελπίδα να δούμε μια "γεμάτη" αγωνιστικά χρονιά δίχως ακυρώσεις διοργανώσεων και λοιπά ευτράπελα που είδαμε, κατά κόρον, το 2020.

Μιλάμε για το σούπερ δυνατό τουρνουά της σειράς WTA 500 που θα διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι των Η.Α.Ε. με τη συμμετοχή της Μαρίας Σάκκαρη που έχει μια αρκετά ευνοϊκή κλήρωση που της δίνει τη δυνατότητα για μια πολύ καλή πορεία στο πρώτο τουρνουά της χρονιάς!

Σίγουρα, μιλάμε για τα πρώτα επίσημα ματς της σεζόν, συνεπώς, οι εκπλήξεις θα είναι στην ημερήσια διάταξη, ωστόσο, μια καλή Σάκκαρη θα μπορούσε να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά στα Εμιράτα.

Ξεκινά τη σεζόν 2021 κόντρα στην 19χρονη Ρωσίδα Αναστασία Ποτάποβα (Νο101) από την οποία είχε ηττηθεί το 2017 στα προκριματικά του Miami όταν η Ποτάποβα ήταν μόλις 16 ετών αλλά και η Σάκκαρη εντελώς άλλη παίκτρια από σήμερα.

Η Μαρία έχει πια την εμπειρία και το παιχνίδι να διαχειριστεί το εν λόγω ματς πριν παίξει, λογικά, με την Κόρι Γκοφ στον επόμενο γύρο την οποία και διέλυσε πέρσι στο Cincinnati χάνοντας μόλις 4 games.

Στον τρίτο γύρο, έρχεται και το πρώτο πολύ μεγάλο τεστ για την Σάκκαρη καθώς ενδέχεται να παίξει, για πρώτη φορά στην καριέρα της, κόντρα στην κάτοχο δύο Grand Slam τίτλων, Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα.

Η Μαρία βρίσκεται στο quarter της Σοφία Κένιν με την οποία παίζει στα προημιτελικά αν φτάσει φυσικά μέχρι εκεί.

Η Κένιν είναι το Νο1 του ταμπλό αυτήν την εβδομάδα στα Εμιράτα και έχει μια πολύ καλή κλήρωση μέχρι τα προημιτελικά καθώς η πιο δύσκολη αντίπαλος φαίνεται να είναι η 13-Γιούλια Πουτίνστεβα.

Tricky πρεμιέρα έχει η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα που θα παίξει κόντρα στην, ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο, Κριστίνα Μλαντένοβιτς.

Στο πάνω μέρος του ταμπλό και υποψήφιες αντίπαλες της Σάκκαρη στα ημιτελικά είναι οι Αρίνα Σαμπαλένκα και Έλενα Ριμπάκινα.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το κάτω μέρος του ταμπλό όπου ηγείται η 2-Ελίνα Σβιτολίνα.

Η Ουκρανή τενίστρια οφείλει να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τον προημιτελικό γύρο έχοντας σαν πιο δυνατή αντίπαλο την 17-Εκατερίνα Αλεξάντροβα πριν παίξει κόντρα σε Μέρτενς ή Κονταβέιτ στα προημιτελικά.

Η Μέρτενς προέρχεται από φοβερή χρονιά αλλά έχει δύο δύσκολα πρώτα μας κόντρα σε Αλιζέ Κορνέ και Αναστασία Σεβάστοβα (λογικά).

Υποψήφιες αντίπαλοι της Σβιτολίνα στα ημιτελικά είναι η Καρολίνα Πλίσκοβα (παίζει με Ντόνα Βέκιτς στον 3ο γύρο) και η Τζένιφερ Μπράντι (παίζει με Βοντρούσοβα ή Κόστιουκ στον 3ο γύρο).

Πηγή: Tennis24

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News