Τένις: Πολύ αυστηρό πρωτόκολλο στο Australian Open

Σπορ
Τένις: Πολύ αυστηρό πρωτόκολλο στο Australian Open

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμα πιο σκληρά τα μέτρα προκειμένου να μείνει ο Covid-19 εκτός Μελβούρνης

Το Australian Open θα διεξαχθεί με τρεις εβδομάδες καθυστέρηση, δηλαδή θα ξεκινήσει στις 8 Φεβρουαρίου και προκειμένου να κρατήσει τον Covid-19 εκτός Μελβούρνης, η κυβέρνηση της Βικτόρια, σε συνεργασία με την Tennis Australia και τις άλλες αρχές του παγκοσμίου τένις, σκληραίνει ακόμα περισσότερο τα μέτρα της.. 

Όπως ενημερώθηκαν οι αθλητές και μένει να επιβεβαιωθεί και επισήμως, οι αφίξεις στην αυστραλιανή πόλη θα γίνουν 15-16 Ιανουαρίου και οι παίκτες του κυρίως ταμπλό στο μονό θα μπορούν να έχουν μαζί τους δύο ακόμα μέλη της ομάδας τους.

Υπάρχει παραθυράκι και για επιπλέον άτομα, αλλά μόνο στην περίπτωση που βρεθούν παίκτες που θα ταξιδέψουν στην Αυστραλία με λιγότερους συνοδούς (ή και με κανέναν). Έχουν, πάντως, ένα κίνητρο να «κόψουν» κόσμο, διότι θα αποζημιωθούν με 7.000 αυστραλιανά δολάρια, που ισοδυναμούν με τα έξοδα πτήσης, διαμονής και διατροφής του μέλους της ομάδας. 

Για να είναι «καθαρός» και να αγωνιστεί στη διοργάνωση, κάθε παίκτης θα πρέπει να έχει βρεθεί αρνητικός σε ένα τεστ πριν την άφιξη στη χώρα και σε πέντε αφού φτάσει σε αυτή. 

Κατά τη διάρκεια της 14ήμερης καραντίνας σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία, θα έχει το δικαίωμα να βρίσκεται εκτός του δωματίου για μόνο πέντε ώρες, κατά τις οποίες θα μπορεί να προπονείται στις εγκαταστάσεις, να πηγαίνει στο γυμναστήριο και να γευματίζει. Στην προπόνηση θα μπορεί να είναι μαζί του μόνο ένα μέλος της ομάδας του και την πρώτη εβδομάδα θα πρέπει να έχει ως hitting partner το ίδιο άτομο.

Μετά τη λήξη της καραντίνας, οι παίκτες θα μπορούν να μείνουν όπου θέλουν και να μετακινούνται ελεύθερα στη Μελβούρνη.

Αν κάποιος βρεθεί θετικός σε τεστ, θα έχει το δικαίωμα να κάνει και δεύτερο. Και σε περίπτωση που αναγκαστεί να αποσυρθεί από τη διοργάνωση, θα λάβει το 50% του χρηματικού επάθλου για συμμετοχή στον πρώτο γύρο.

Τα προκριματικά, όπως έχει γίνει γνωστό, θα διεξαχθούν από τις 10/1 σε Ντόχα (άνδρες) και Ντουμπάι (γυναίκες), με τους επιτυχόντες να παίρνουν στη συνέχεια απευθείας πτήση για Μελβούρνη και να ξεκινούν την καραντίνα τους.

Η Tennis Australia, πάντως, δεν έχει ακόμα ανακοινώσει επίσημα το πρωτόκολλο, καθώς περιμένει τις αντιδράσεις των παικτών αλλά και τη ρύθμιση των τελευταίων λεπτομερειών...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News