Εντυπωσιακός ο Μεντβέντεφ νίκησε τoν Τζόκοβιτς

Σπορ
Εντυπωσιακός ο Μεντβέντεφ νίκησε τoν Τζόκοβιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκανε το παιχνίδι της ζωής του και προκρίθηκε στα ημιτελικά του ΑΤP Finals…

Αυτός ο Ντανίλ Μεντβέντεφ είναι έτοιμος για τον τίτλο! Με μια εκπληκτική εμφάνιση, μία από τις καλύτερες της καριέρας του, ο 24χρονος Ρώσος κέρδισε απόλυτα ελεγχόμενα τον Νόβακ Τζόκοβιτς, 6-3, 6-3, και έχει ήδη πάρει την πρώτη θέση του ομίλου Τόκιο 1970 που σημαίνει πρόκριση στα ημιτελικά του ATP Finals!

Αδιανόητα καλό ματς από τον Μεντβέντεφ που θύμισε...Τζόκοβιτς στα καλύτερα του και κατάφερε να κερδίσει τον Σέρβο θρύλο στο στοιχείο, στο ματς από τη βασική γραμμή δηλαδή σερβίροντας και θεσπέσια!

Ουδεμία σχέση έχει η φετινή του παρουσία σε σχέση με την περσινή καθώς, έναν χρόνο πριν, έχανε και τους δύο πρώτους αγώνες του στον όμιλο έχοντας ήδη αποκλειστεί πριν το τρίτο ματς ενώ πλέον είναι αδιάφορος κόντρα στον Ντιέγο Σβάρτσμαν μιας και έχει προκριθεί ήδη!

Ο Τζόκοβιτς, παρά το γεγονός ότι μπήκε καλά στο ματς μέχρι και το 3-3, έπεσε πάνω σε κανονικό "τείχος" σήμερα και δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις κόντρα σε έναν τενίστα που τα έκανε όλα καλύτερα από αυτόν τη δεδομένη μέρα.

Ο Μεντβέντεφ έχει κερδίσει τον Τζόκοβιτς τρεις φορές πια σε επτά συνολικά αγώνες δείχνοντας ότι δεν τον φοβίζει σε καμία περίπτωση το παιχνίδι του Σέρβου το οποίο, όχι απλά μπορεί να ματσάρει, αλλά και να το προσπεράσει τόσο στο χώμα όσο και στη σκληρή επιφάνεια!

Ο Τζόκοβιτς βρίσκεται πια ακριβώς στην ίδια θέση με πέρσι: έχανε από τον Τιμ την 2η αγωνιστική και έπαιζε "τελικό" για την πρόκριση με τον Ρότζερ Φέντερερ (από τον οποίο έχασε) ενώ τώρα θα παίξει do or die ματς για την πρόκριση με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ την Παρασκευή με τον νικητή (με οποιοδήποτε σκορ) να περνά στα ημιτελικά!

Στα πρώτα έξι games του ματς είδαμε ασύλληπτο τενίστες από δύο "μηχανές" του τένις που έπαιζαν "ρομποτικά" με ελάχιστα λάθη και τρομακτική ακρίβεια στα χτυπήματα.

Ωστόσο, ακόμα και στο σημείο που ο Τζόκοβιτς έπαιζε μια χαρά, ο Μεντβέντεφ ήταν ένα κλικ καλύτερος απειλώντας το σερβίς του Νόλε.

Και αν δεν το κατάφερε στα δύο πρώτα break point του, κατόρθωσε τελικά να σπάσει το σερβίς, και το ηθικό τελικά, του Τζόκοβιτς σε ένα τρομερό game διάρκειας 11 λεπτών, στην πέμπτη του συνολικά ευκαιρία για break.

Έκτοτε, άφησε για πάντα πίσω τον Τζόκοβιτς να κυνηγά το σκορ καθώς πήρε έξι(!) σερί games από τον Σέρβο φτάνοντας σε προβάδισμα 3-0 στο δεύτερο σετ και ήταν πια "καβαλάρης" προς μια τεράστια νίκη!

Ένα break back point στο δεύτερο σετ είχε όλο και όλο στο ματς ο Τζόκοβιτς μιας και ο Μεντβέντεφ είχε "κρύο αίμα" και από τη γραμμή του σερβίς βγάζοντας τρομερά χτυπήματα και μοιραία, εφόσον δεν το εκμεταλλεύτηκε, οδηγήθηκε σε μια ήττα που δεν είναι καταστροφή, προσθέτει όμως την υποχρέωση νίκης στο τελευταίο ματς ενώ θα πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένος σε όλα τα επίπεδα.

Όσο για τον Μεντβέντεφ, αν επαναλάβει αυτές τις εμφανίσεις, δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι το τέλος...

Όσο η διοργάνωση προχωρά, προκύπτουν νέοι πρωταγωνιστές και το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο για το ποιος θα "επιβιώσει" μέχρι το τέλος!

Πηγή: Tennis24

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News