Σημαντική νίκη Μεντβέντεφ επί του Ζβέρεφ

Σπορ
Σημαντική νίκη Μεντβέντεφ επί του Ζβέρεφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 24χρονος Ρώσος πέτυχε μεγάλης σημασίας νίκη και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του ΑΤΡ Finals…

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ κέρδισε για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές μέρες τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, 6-3, 6-4 και έκανε το τέλειο ξεκίνημα στο φετινό ATP Finals, παίρνοντας ήδη μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά!

Τίποτα, φυσικά, δεν έχει κριθεί ακόμα, ωστόσο η straight sets νίκη κόντρα στον αντίπαλο με τον οποίο αναμένεται να δώσει τη μάχη για την κατάληψη του δεύτερου εισιτηρίου πρόκρισης, αν υποθέσουμε ότι το πρώτο θα πάει στον Τζόκοβιτς, είναι σκέτο "χρυσάφι"!

Αυτή ήταν μάλιστα η παρθενική νίκη του Μεντβέντεφ σε ATP Finals μιας και πέρσι είχε απογοητεύσει με τρεις ήττες.

Από εκεί που μας άφησε στο Παρίσι συνέχισε ο Ρώσος τενίστας (πόσο σημαντική για την ψυχολογία του ήταν εκείνη η βδομάδα) και παίζοντας ρομποτικό τένις για ακόμη μια φορά, κέρδισε έναν πολύ προβληματικό και αυτοκαταστροφικό Ζβέρεφ.

Eνώ έδειχνε να έχει βελτιώσει αρκετά φέτος το φρικτό πρόβλημα με τα διπλά λάθη, ο εφιάλτης επανήλθε για τον Γερμανό που έκανε επτά συνολικά στο ματς, τα περισσότερα εκ των οποίων έγιναν στο πρώτο σετ και είχαν καθοριστική επίδραση στην εξέλιξη του.

Ο Μεντβέντεφ μπήκε άσχημα στο ματς χάνοντας το σερβίς του στο πρώτο game, ωστόσο, τα λάθη έδιναν και έπαιρναν και από την άλλη πλευρά με τον Ζβέρεφ να του ανταποδίδει το δώρο.

Όλο το σετ παίχτηκε στο έκτο game όταν και ο Μεντβέντεφ έκανε το καθοριστικό break σε ένα μεγάλο σε διάρκεια game χάρη σε δύο διπλά λάθη του Ζβέρεφ.

Η ψυχολογία του Ζβέρεφ σε όλο το υπόλοιπο ματς δεν ήταν καλή, ήταν εκνευρισμένος με τον εαυτό του και τον πήρε η κατηφόρα και στο δεύτερο σετ με τον Μεντβέντεφ να κάνει ελάχιστα λάθη και να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση.

Πλέον, ο νικητής του ματς Τζόκοβιτς-Μεντβέντεφ στην 2η αγωνιστική εξασφαλίζει την πρόκριση στα ημιτελικά ενώ ο Ζβέρεφ θέλει μόνο straight sets νίκη κόντρα στον Σβάρτσμαν για να διατηρήσει ακέραιες ελπίδες εισόδου στα ημιτελικά.

Πηγή: tennis24

photo: sportsnet

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News