Θρίαμβος Τσιτσιπά, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Rοland Garros

Σπορ
Θρίαμβος Τσιτσιπά, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Rοland Garros

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιακός ο Έλληνας τενίστας νίκησε 3-0 σετ τον Αντρέι Ρούμπλεφ…

Ένας Στέφανος Tσιτσιπάς-όνειρο διέλυσε τον κακό του «δαίμονα» Αντρέι Ρούμπλεφ στο Παρίσι (3-0 σετ) και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τα ημιτελικά το Roland Garros!

Με άλλη μια εκπληκτική εμφάνιση στο χώμα ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, χρειάστηκε μόνο 1 ώρα και 55 λεπτά για να λυγίσει τον 22χρονο Ρώσο (Νο.12) με 7-5, 6-2, 6-3 και να περάσει για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε τετράδα Grand Slam.

Την πρώτη φορά έχασε από τον Ράφα Ναδάλ στη Μελβούρνη (2019) και τώρα ενδέχεται να πέσει σε ένα άλλο «θηρίο» του παγκοσμίου τένις, τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που παίζει με τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πέρασε... αέρα στα ημιτελικά του γαλλικού Open για πρώτη φορά στην καριέρα του και έγινε ο πρώτος Έλληνας που το καταφέρνει.

Στο πρώτο σετ αν και βρέθηκε πίσω με 3-5 κατάφερε να τα φέρει όλα τούμπα και με δύο δικά του μπρέικ απάντησε σε εκείνο του Ρώσου για να φτάσει στη συνέχεια στο 7-5, κατακτώντας το σετ.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν απλά. Ο Στέφανος, όντας παίκτης ψυχολογίας, το πήρε πάνω του με την ανατροπή στο πρώτο σετ και με εμφάνιση πρωταθλητή έστειλε σπίτι του τον Ρούμπλεφ. Το 6-2 στο δεύτερο σετ και το 6-3 στο τρίτο δεν χωρούν αμφιβολία για το ποιος ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News