Στη μάχη του 3ου γύρου του "Roland Garros" η Σάκκαρη

Σπορ
Στη μάχη του 3ου γύρου του "Roland Garros" η Σάκκαρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την φάση των «32» η Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει την Μαρτίνα Τρεβιζάν…

Oδεύουμε προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας στο Γαλλικό Όπεν και την Παρασκευή (02/10) κάνει πρεμιέρα ο 3ος γύρος της φημισμένης διοργάνωσης, η φάση των "32" όπου οι top seeds συναντάνε για πρώτη φορά επίσης βαθμολογούμενους αντιπάλους στα ταμπλό.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει για τον Ράφαελ Ναδάλ και τη Μαρία Σάκκαρη που θα αντιμετωπίσουν unseeded αντιπάλους.

Ο κορυφαίος τενίστας της διοργάνωσης, με 12 τίτλους στην τροπαιοθήκη του, θα αγωνιστεί στο τελευταίο ματς του Philippe Chatrier (περίπου στις 18:00) με αντίπαλο τον 28χρονο Ιταλό, Στέφανο Τραβάλια, Νο74 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το Νο2 του ταμπλό και του κόσμου, δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα από τον Τραβάλια, ωστόσο θα τον ανησυχήσουν περισσότερο οι indoor συνθήκες που πιθανότατα θα ισχύουν στο court, λόγω της μετωρολογικής πρόβλεψης για βροχές σήμερα στο Παρίσι.

Την ίδια ώρα ( περίπου 17:00 ERT SPORTS) στο Court Simonne-Matieu, η Μαρία Σάκκαρη θα τεθεί αντιμέτωπη με την qualifier Ιταλίδα, Μαρτίνα Τρεβιζάν που έχει πετύχει πέντε σερί νίκες στο Γαλλικό Όπεν και είναι πολύ εξοικειωμένη με τις συνθήκες της διοργάνωσης. Η Τρεβιζάν, Νο159 στον κόσμο βρίσκεται για πρώτη φορά στον 3ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης, μόλις στη δεύτερη παρουσία της σε κυρίως ταμπλό, Major τουρνουα.

Η Σάκκαρη που έχει ισοφαρίσει την καλύτερή της πορεία στο Roland Garros, θα προσπαθήσει να προκριθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά σε 4ο γύρο Grand Slam τουρνουά, μετά το Australian Open 2020 και το US Open 2020, έχοντας προοπτικές για μια μεγάλη πορεία φέτος στο Παρίσι.

Το πρόγραμμα στο κεντρικό court (12:00GR) θα ανοίξει η πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση του δύο συνεχόμενες χρονιές φιναλίστ (2018-19), Ντόμινικ Τιμ απέναντι στον φορμαρισμένη Κάσπερ Ρουντ που προέρχεται από σπουδαίες πορείες σε Ρώμη και Αμβούργο, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά και στα δύο τουρνουά προετοιμασίας για το Roland Garros.

Τον τελευταίο Γάλλο που έχει απομείνει στο ταμπλό, τον Ούγκο Γκαστόν αντιμετωπίζει ο Στάνισλας Βαβρίνκα στο Suzanne Lenglen (14:00GR) ενώ ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα δοκιμαστεί με τον πρώην quarterfinalist της διοργάνωσης, Μάρκο Τσεκινάτο αμέσως μετά.

Δυο από τα φαβορί στις γυναίκες, οι Σιμόνα Χάλεπ και Ελίνα Σβιτολίνα, αντιμετωπίζουν seeded αντιπάλους με τη Ρουμάνα να παίζει στο Center Court απέναντι στην 25-Αμάντα Ανισίμοβα ενώ η Ουκρανή θα παίξει στο Lenglen με την 27-Εκατερίνα Αλεξάντροβα.

Το πρόγραμμα στα τρία κεντρικά courts:

COURT PHILIPPE CHATRIER (ώρα έναρξης: 12:00GR)

28-Casper Ruud (Norway) v 3-Dominic Thiem (Austria)

1-Simona Halep (Romania) v 25-Amanda Anisimova (U.S.)

Caroline Garcia (France) v 16-Elise Mertens (Belgium)

Stefano Travaglia (Italy) v 2-Rafa Nadal (Spain)

COURT SUZANNE LENGLEN (ώρα έναρξης: 12:00GR)

3-Elina Svitolina (Ukraine) v 27-Ekaterina Alexandrova (Russia)

16-Stan Wawrinka (Switzerland) v Hugo Gaston (France)

6-Alexander Zverev (Germany) v Marco Cecchinato (Italy)

Katerina Siniakova (Czech Republic) v 5-Kiki Bertens (Netherlands)

COURT SIMONNE MATHIEU (ώρα έναρξης: 12:00GR)

Eugenie Bouchard (Canada) v Iga Swiatek (Poland)

Lorenzo Sonego (Italy) v 27-Taylor Fritz (U.S.)

Norbert Gombos (Slovakia) v 12-Diego Schwartzman (Argentina)

Martina Trevisan (Italy) v 20-Maria Sakkari (Greece)

Πηγή: Tennis24

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News