Πρόκληση για τη Σάκκαρη η αναμέτρηση με την Γουίλιαμς

Σπορ
Πρόκληση για τη Σάκκαρη η αναμέτρηση με την Γουίλιαμς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δύο τενίστριες θα βρεθούν αντιμέτωπες στις «16» του US Open…

Αυτή είναι η καρδιά μιας μεγάλης πρωταθλήτριας. Διότι μόνο το "μέταλλο" μιας τέτοιας γεννημένης νικήτριας, θα μπορούσε να φέρει "τούμπα" ένα ματς που κυλούσε άσχημα για την Σερίνα Γουίλιαμς που έδειχνε να βρίσκεται σε κακή μέρα για ενάμιση σετ πριν "χτίσει" μια τρομερή αντεπίθεση που έκανε σκόνη και θρύψαλα την Σλόαν Στίβενς.

Η κάτοχος 23 Grand Slam τίτλων "φλέρταρε" με τον αποκλεισμό της στον 3ο γύρο του US Open από την νικήτρια της διοργάνωσης το 2017, ωστόσο, όταν "ξύπνησε" δεν είχε αντίπαλο μπροστά της και τελικά επικράτησε της Στίβενς με 2-6, 6-2, 6-2 και παραμένει σε τροχιά 24ου Major!

Δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι, μέχρι και τα πρώτα games του δεύτερου σετ, το μοναδικό στοιχείο που κρατούσε την Σερίνα εντός ματς ήταν το σερβίς της.

Η Στίβενς είχε κυριαρχήσει απόλυτα στα ράλι με πολύ επιθετικό τένις, τρέχοντας το βαρύ κορμί της 38χρονης τενίστριας από γωνία σε γωνία και εκθέτοντας όλες τις αδυναμίες του. Η 27χρονη Αμερικανίδα πήρε πολύ άνετα το πρώτο σετ και έφτασε σε μια "χρυσή" break point ευκαιρία στις αρχές του δεύτερου σετ πριν υποστεί ολική κατάρρευση...

Μετά το 6-2, 2-2 όπου συνέβη η κρίσιμη αυτή εξέλιξη, η Σερίνα "μεταμορφώθηκε" στο επιθετικό υπερόπλο που γνωρίζουμε ενώ η Στίβενς κατέρρευσε εντελώς τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά και στο τέλος ηττήθηκε μάλλον εύκολα από την θρύλο του αθλήματος που είπε ένα πολύ ηχηρό "όχι" σε έναν πρόωρο αποκλεισμό.

Και τώρα, το σημαντικότερο ματς στην καριέρα της Μαρίας Σάκκαρη, μέχρι το επόμενο φυσικά, την περιμένει!

Για 2η φορά αντιμέτωπες…

Η25χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, είχε κερδίσει την θρυλική Αμερικανίδα στη φάση των "16" του Western & Southern Open, πριν μερικές μέρες, στην πρώτη τους ever συνάντηση στο court και τη Δευτέρα θα αντιμετωπίσει και πάλι την Γουίλιαμς, αυτή τη φορά για τις "16" του Αμερικανικού Όπεν και μάλιστα στο μεγαλύτερο τενιστικό γήπεδο του κόσμου, το Arthur Ashe.

Μετά την πρόκρισή της στον 4ο γύρο του US Open, με επιβλητική νίκη επί της Αμάντα Ανισίμοβα, η Σάκκαρη μίλησε στους δημοσιογράφους γι'αυτή τη συνάντηση.

"Η Σερίνα είναι η Σερίνα. Πρέπει να παίξεις σπουδαίο τένις διαφορετικά δεν έχεις τύχη απέναντί της. Το κλειδί είναι να μείνω κοντά της, να πάει το παιχνίδι στη σωματική δύναμη.

Αυτή είναι και η τακτική με τις περισσότερες αντιπάλους που παίζω. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις όταν παίζεις με τη Σερίνα γιατί μπορεί να μπει μέσα και να βγάλει απίστευτο παιχνίδι και χτυπήματα.

Το γεγονός ότι την κέρδισα την προηγούμενη εβδομάδα, μου δίνει αυτοπεποίθηση. Ξέρω πως παίζει. Είναι η Σερίνα και τη σέβομαι 1000%. Ίσως δοκιμάσει κάτι διαφορετικό στην τακτική αυτή τη φορά. Πρέπει να είμαι προετοιμασμένη γι'αυτό", είπε η Μαρία.

Η Αθηναία, μετά την αναφορά της on court για τον αποκλεισμό του Στέφανου Τσιτσιπά, ρωτήθηκε και πάλι από τους δημοσιογράφους για τον καλό της φίλο.

"Τον νιώθουμε όλοι οι παίκτες γιατί είναι δύσκολο να χάνεις μετά από έξι χαμένα match points. Νομίζω δεν έχω χάσει ποτέ παιχνίδι, έχοντας τόσα πολλά match points.

Όμως, είμαι σίγουρη ότι θα ανακάμψει γιατί είναι πολύ δυνατός πνευματικά. Του έχω μεγάλη εμπιστοσύνη και ξέρουμε ότι είναι σπουδαίος παίκτης. Για μένα είναι πρωταθλητής και είμαι σίγουρη ότι θα επιστρέψει πιο δυνατός".

Τέλος, η Σάκκαρη ρωτήθηκε από έναν παλιό δημοσιογράφο που κάλυπτε και την μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου στην επαγγελματική της διαδρομή, για τη σπουδαιότερη συμβουλή που της έχει δώσει μέχρι τώρα.

"Θα ακουστεί λίγο αστείο αλλά από τότε που ήμουν παιδί και ασκούσα πολύ πίεση στον εαυτό μου, μου έλεγε ένα πράγμα 'απλά μπες μέσα στο γήπεδο, χτύπα και να το χαρείς'. Ακούγεται πολύ κοινότυπο αλλά αυτό είναι που μου λέει από τότε που ήμουν 11 ετών μέχρι σήμερα.

'Πάμε, σιγά κι αν χάσεις τι έγινε' μου λέει. Είναι πολύ ήρεμη και θέλει πραγματικά να το χαρώ γιατί ξέρει ότι αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα".

Πηγή: Tennis24

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News