Στον 3ο γύρο του US Open ο Τσιτσιπάς

Σπορ
Στον 3ο γύρο του US Open ο Τσιτσιπάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά στην καριέρα του στην φάση των «32» ο Έλληνας τενίστας…

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει ακάθεκτος στο US Open. Ο Έλληνας τενίστας ήταν εξαιρετικός κόντρα στο Μαξίμ Κρέσι, παίρνοντας την πρόκριση με 3-0 σετ (7-6 (7-2), 6-3 και 6-4) στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης ή αλλιώς στην φάση των «32», κάτι που κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Τσιτσιπάς αντιμετώπισε πρόβλημα από το σερβίς του Αμερικανού, δίνοντάς του 21 άσους. Αυτό ωστόσο δεν έμελλε τελικά να του στοιχίσει.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη πρώτο σετ, το φινάλε του οποίου βρήκε τον Τσιτσιπά να επικρατεί με 7-6, χάρη στο 7-2 με το οποίο επιβληθηκε στο τάι-μπρέικ. Το δεύτερο σετ ήταν απλή υπόθεση για τον Στεφ, που το πήρε με συνοπτικές διαδικασίες με 6-3. Στο τρίτο σετ, ο Κρέσι φάνηκε να αντιδρά, περνώντας μπροστά με 4-3 στα γκέιμ, ωστόσο ο Τσιτσιπάς έδειξε χαρακτήρα, πήρε τα τρία επόμενα γκέιμ και τελικά το σετ με 6-4, κατακτώντας τη νίκη και παράλληλα την πρόκριση.

NIKH ME ANATΡΟΠΗ Ο ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Ti και αν έχασε το πρώτο σετ κόντρα στον Κάιλ Έντμουντ; Ο ανίκητος Νόβακ Τζόκοβιτς επέστρεψε στο ματς όπως ξέρει καλύτερα από τον καθένα, έφτασε στην 25η φετινή του νίκη στο τουρ και συνεχίζει ακάθεκτος προς το 18ο Grand Slam. Μπορεί να έχασε μια μικρή μάχη, αλλά στον πόλεμο βγαίνει πάντα νικητής!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει ξεχάσει τι σημαίνει ήττα φέτος σε αυτό το "πετσοκομμένο" τουρ που παρακολουθούμε και έκανε το 25/25 το μεσημέρι της Τετάρτης στη Νέα Υόρκη. Και, η αλήθεια είναι ότι ο Κάιλ Έντμουντ έβαλε δυσκολίες στον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο, όπως έχει πράξει και σε παλαιότερους αγώνες του με τον Σέρβο αλλά, όταν ο Νόλε "ξύπνησε" όλα τελείωσαν για τον 24χρονο Βρετανό.

Ο Έντμουντ θα έχει να το λέει ότι πήρε tie break από τον Τζόκοβιτς αλλά μετά δεν μπόρεσε να τα βάλει με τον καλύτερο του είδους και τελικά ηττήθηκε με 3-1 σετ, 6-7(5), 6-3, 6-4, 6-2.

Μόλις βρει ρυθμό, ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο απλά δεν παίζεται και ο Έντμουντ κατάφερε να τον βρει "μπόσικο" μόνο στο πρώτο σετ όταν και τα έβαλε στα ίσια με τον Νόλε χρησιμοποιώντας άριστα το "βαρύ" του πυροβολικό, που είναι το forehand.

Ελάχιστοι τενίστες έχουν την πνευματική δύναμη να πάρουν tie break από τον Τζόκοβιτς και ο Έντμουντ το έκανε παίρνοντας δύο σερί πόντους στο 5-5 και έκανε το απολύτως απαραίτητο βήμα αν ήθελε να έχει ελπίδα να κερδίσει τον αγώνα της ζωής του!

Δυστυχώς για αυτόν, κάπου εκεί άρχισε η κατηφόρα. Ο Τζόκοβιτς, όπως αναμενόταν, αντέδρασε άμεσα, έβγαλε μεγαλύτερη ζωντάνια στο παιχνίδι και ισοφάρισε σε 1-1 εκμεταλλευόμενος το μοναδικό break που έκανε στο δεύτερο σετ.

Στην αρχή του τρίτου σετ ήταν ακόμα καλύτερος παίρνοντας προβάδισμα με διπλό break και εκεί χάλασε λίγο την εικόνα του δεχόμενος δις break που είχε όμως ήδη καλύψει από τις επιστροφές του καθώς έσπασε τρεις φορές το σερβίς του Βρετανού για το 2-1.

Αποκαμωμένος από ιδέες και θάρρος ο Έντμουντ, υπέκυψε πολύ πιο εύκολα στο τέταρτο σετ με τον Τζόκοβιτς να παίζει τώρα στους "32" με τον Γιαν-Λέναρντ Στρουφ τον οποίο και διέλυσε πριν από μια εβδομάδα στο Σινσινάτι.

ΣΤΟΥΣ "32" Ο ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΖΒΕΡΕΦ

Μπορεί να μην πείθει ακόμα ιδιαίτερα με την απόδοσή του, ωστόσο, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ συνεχίζει στο Αμερικανικό Όπεν! Μετά από δύο σετ στα οποία προβλημάτισε αρκετά με την απόδοσή του, ο 23χρονος Γερμανός επικράτησε του 21χρονου wild card, Μπράντον Νακασίμα με 3-1 σετ, 7-5, 6-7(8), 6-3, 6-1 και βρίσκεται ξανά στους "32" της διοργάνωσης.

Ο 21χρονος Νακασίμα δεν εμφανίστηκε "τρακαρισμένος" στη δεύτερη του εμφάνιση σε βασικό ταμπλό Major και τα έβαλε στα ίδια με τον Γερμανό στα δύο πρώτα σετ παίζοντας εξαιρετικό τένις. Στις λεπτομέρειες έχασε το πρώτο σετ ενώ στο δεύτερο ήταν καλύτερος του Γερμανού και έφτασε συνολικά σε επτά(!) set points πριν καταφέρει επιτέλους να ισοφαρίσει το ματς έχοντας σώσει και ένα set point του Γερμανού.

Κάπου εκεί, ο Ζβέρεφ "ξύπνησε". Ο Γερμανός έπαιξε με πιο καθαρό μυαλό τα δύο τελευταία σετ και πολύ πιο επιθετικά και επέβαλε την κυριαρχία καθαρίζοντας τελικά τον αγώνα με σχετική ευκολία. Τον Αντριάν Μαναρινό θα αντιμετωπίσει στους "32" ο Ζβέρεφ καθώς ο Γάλλος έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση κερδίζοντας με 3-0 τον Τζακ Σοκ, 7-6(5), 7-5, 6-2. Όπως και ο Ζβέρεφ, ο Νταβίντ Γκοφάν αντιμετώπισε μερικά προβλήματα κόντρα στον Νοτιοαφρικανό Λόιντ Χάρις.

Ο 29χρονος Βέλγος έχασε το δεύτερο σετ αλλά μετά έφερε το ματς στα μέτρα του επικρατώντας με 3-1, 7-6(6), 4-6, 6-1, 6-4 και τώρα τον περιμένει ντέρμπι κόντρα στον πολύ φορμαρισμένο Φίλιπ Κραϊνοβιτς που "καθάρισε" στα τρία σετ τον Μάρκος Χιρόν. Την μίνι - έκπληξη του πρωινού προγράμματος πραγματοποίησε ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς - Φοκίνα που απέκλεισε με 3-1 σετ τον Χούμπερτ Χουρκάτς, 6-4, 1-6, 6-2, 6-2 δείχνοντας τις αρετές του, πέρα από το χώμα, και στη σκληρή επιφάνεια.

Πηγή: sport24.gr , tennis24

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News