default-image

Mοναδική ανατροπή από τον Μάρεϊ στην πρεμιέρα του USOpen

Σπορ
Mοναδική ανατροπή από τον Μάρεϊ στην πρεμιέρα του USOpen

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκριση στο 2ο γύρο για την Σάκκαρη...

Απίστευτη μαχητική ψυχή έχει ο 33χρονος Βρετανός Άντι Μάρεϊ που πέτυχε απίστευτη ανατροπή στην πρεμιέρα του στο Αμερικανικό Όπεν.

Μετά από διπλή επέμβαση στον γοφό, αμέτρητους μήνες μακριά από το τουρ, άπειρες εργατοώρες προετοιμασίας και φυσικής αποκατάστασης που αποτυπώθηκαν εξαιρετικά στο ντοκιμαντέρ "Resurfacing", στην επιστροφή μετά από 20 μήνες σε Slam, ο Μάρεϊ πέτυχε μία επική ανατροπή με 3-2 σετ, 4-6, 4-6, 7-6(5), 7-6(4), 6-4 και μένει "ζωντανός" στο τουρνουά!

Χάσαμε το μέτρημα των ανατροπών που έκανε μέσα σε ένα ματς ο Μάρεϊ που απέφυγε τον πρώτο του ever αποκλεισμό σε πρώτο γύρο Grand Slam!

Από 0-2 πίσω και break πίσω στο τρίτο σετ επέστρεψε ο αθεόφοβος Μάρεϊ που έσωσε match point του Νισιόκα στο τέταρτο σετ ενώ βρέθηκε με break πίσω και στο πέμπτο σετ!

Τίποτα απολύτως δεν "έσβησε" την φλόγα του για τη νίκη.

Σίγουρα, η εμφάνιση του ήταν επιεικώς μέτρια ειδικά στα δύο πρώτα σετ όταν και έκανε πολλά αβίαστα λάθη, είχε τραγικά ποσοστά επιτυχίας στο πρώτο σερβίς ενώ η κίνηση του στο κορτ ήταν πολύ "σφιγμένη".

Αφού έμεινε με break πίσω και στο τρίτο σετ, άρχισε να "ξυπνάει" μέσα του η άρνηση του πρωταθλητή να χάσει.

Σε όλο το υπόλοιπο ματς έσωσε σωρεία break point του αντιπάλου του (με 5/16 ολοκλήρωσε το ματς ο Νισιόκα), βγάζοντας μεγάλες μπάλες εκεί που η ρακέτα ήταν πολύ "βαριά".

Αντίθετα, ο Νισιόκα στα κρίσιμα φάνηκε πολύ "λίγος" πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων όλη την μεγάλη προσπάθεια που έκανε.

Στα δύο tie breaks ήταν πολύ αγχωμένος και έκανε πολλά λάθη ενώ τα διαρκή χαμένα break points "έπαιζαν" μέσα στο μυαλό του και τον δυσκόλευαν ακόμα περισσότερο να συγκεντρωθεί στον στόχο.

Ούτε το break στο πέμπτο σετ (που έγινε με διπλό λάθος του Μάρεϊ) τον απελευθέρωσε με τον Μάρεϊ να επιστρέφει άμεσα και να κλείνει υπέρ του το ματς στο ασθενές σερβίς του Γιαπωνέζου που έφτασε πολύ κοντά αλλά δεν πήρε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του.

Τέσσερις ώρες και σαράντα λεπτά άντεξε το "ταλαιπωρημένο" σώμα του Μάρεϊ που τον περιμένει γολγοθάς προετοιμασίας ώστε να είναι σωματικά έτοιμος για τον αγώνα ίσως με τον Φίλιξ-Οζέρ Αλιασίμ στη συνέχεια.

Τρομερή ανατροπή έκανε και ο Κάρεν Κατσάνοφ!

Ο 24χρονος Ρώσος είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον Γιανίκ Σίνερ στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης, έμεινε με 0-2 πίσω αλλά έκανε μια τρομερή ανατροπή κόντρα στον νεαρό Ιταλό με 3-6, 6-7(7), 6-2, 6-0, 7-6(4) και πέτυχε μια νίκη που του ανεβάζει την ψυχολογία στα ύψη ενόψει της συνέχειας.

ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ Η ΣΑΚΚΑΡΗ

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε για 4η φορά στην καριέρα της στον δεύτερο γύρο του US Open. Έστω και αν χρειάστηκε να ζοριστεί αρκετά κόντρα στην Στέφανι Βέγκελε πριν πάρει τη νίκη με 2-1 σετ (6-3, 3-6, 7-5).

Η Σάκκαρη πήρε άνετα το πρώτο σετ με 6-3, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε χάνοντας το service game της, ωστόσο έχασε εξίσου εύκολα το δεύτερο με 3-6. Στο τρίτο σετ έγινε μεγάλη μάχη, με την Ελληνίδα τενίστρια όμως να δείχνει ψυχραιμία στο τέλος και να παίρνει τη νίκη.

Στον επόμενο γύρο, στην φάση των 64, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Μπερνάρντα Πέρα.

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΡΙΝΑ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ

Δεν είχε και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία πριν από το Αμερικανικό Όπεν η Σερίνα Γουίλιαμς.

Οι ήττες από Ρότζερς (Λέξινγκτον) και Σάκκαρη (Σινσινάτι) "πόνεσαν" την 38χρονη Αμερικανίδα σε μία, ούτως ή άλλως, εντελώς ιδιόμορφη περίοδο προετοιμασίας για το US Open.

Στο 20ο της (!) λοιπόν, Αμερικανικό Όπεν, η κάτοχος έξι τίτλων στη Νέα Υόρκη, ξεπέρασε αρκετές δυσκολίες στην αναμέτρηση της κόντρα στην Κρίστι Αν για να επικρατήσει της Αμερικανίδας με 7-5, 6-3 και να προκριθεί στον 2ο γύρο της διοργάνωσης.

Η Σερίνα έχει αδιανόητο ρεκόρ σε πρώτους γύρους Grand Slam μιας και έχει ηττηθεί εκεί μόλις μία(!) φορά σε όλη την καριέρα της, στο Γαλλικό Όπεν του 2012, και απέφυγε μια τέτοια κατάσταση.

Η εικόνα της στο πρώτο σετ δεν ήταν ιδιαίτερα καλή.

Ξεκίνησε μουδιασμένα μένοντας πίσω με 0-2, ωστόσο, γρήγορα ανέκαμψε αν και ποτέ δεν βρήκε την σταθερότητα ώστε να επιβάλει πλήρως τον ρυθμό της.

Βρήκε μεγάλο σερβίς σε break point της Αν στο οριακό 4-4 και τελικά εκμεταλλεύτηκε την κατάρρευση της αντιπάλου της στο 6-5 για να κάνει το πολύ σημαντικό 1-0.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο σετ μιας και η Αν προηγήθηκε με 2-0 με την Σερίνα να κάνει ξανά αρκετά λάθη.

Η απάντηση της Αμερικανίδας πρωταθλήτριας ήταν ακόμα πιο ηχηρή όμως.

Πήρε πέντε σερί αναπάντητα games και τελείωσε με εντυπωσιακό τρόπο τον 1ο της γύρο σε μια διοργάνωση που κυνηγά το 24ο Grand Slam που της ξεφεύγει διαρκώς την τελευταία τριετία.

Την Μαργκαρίτα Γκασπαριάν θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο η θρύλος του αθλήματος.

Πηγή: tennis24

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News