Προκρίθηκε στον τελικό του UTS ο Τσιτσιπάς

Σπορ
Προκρίθηκε στον τελικό του UTS ο Τσιτσιπάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν κουρασμένος ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε την ποιότητά του…

Έκανε το χρέος του ο Στέφανος Τσιτσιπάς και προκρίθηκε στον τελικό του Ultimate Tennis Championship!

Και πώς θα μπορούσε να λείπει, άλλωστε, όντας ο τενίστας που έπαιξε μακράν το καλύτερο τένις τα προηγούμενα πέντε Σαββατοκύριακα στην ακαδημία του Πατρίκ Μουράτογλου στη Νότιο Γαλλία! Αν και φάνηκε αρκετά κουρασμένος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε και πάλι την τρομερή ποιότητά του για να κερδίσει, όπως και το βράδυ του Σαββάτου, τον Νταβίντ Γκοφάν με 15-11, 13-11, 13-12 και να προκριθεί φυσικά στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει τον Ματέο Μπερετίνι (23:00).

Ο Στέφανος, παρότι κουρασμένος, κατάφερε να κερδίσει σε deciding point το τρίτο δεκάλεπτο βγάζοντας ένα πολύ γενναίο forehand ώστε να ισοφαρίσει σε 12-12 πριν βγάλει τρομερό πρώτο σερβίς για να "σκοτώσει" τις ελπίδες του Γκοφάν.

Οι δύο τενίστες δεν έπαιξαν το τέταρτο δεκάλεπτο μιας και δεν είχε απολύτως καμία αξία.

Θυμίζουμε ότι στη φάση των ομίλων, ο Τσιτσιπάς είχε κερδίσει τον Μπερετίνι με 3-2 επιστρέφοντας μάλιστα από το 0-2 για να επικρατήσει του Ιταλού στον "ξαφνικό θάνατο"!

Οι δύο καλύτεροι τενίστες της διοργάνωσης βρίσκονται στον τελικό και μας περιμένει μια σπουδαία αναμέτρηση που θα ρίξει την αυλαία του Ultimate Tennis Championship που μας κράτησε πολύ όμορφη παρέα τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα!

Ο Ματέο Μπερετίνι έγινε ο πρώτος χρονικά τενίστας που προκρίνεται στον τελικό του Ultimate Tennis Championship που θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής (23:00 GR)!

Ο βιονικός Ιταλός έκανε το ταξίδι-αστραπή από την Αυστρία στη Γαλλία καθώς συμμετείχε μέχρι χτες το βράδυ στο Thiem's 7 του Κίτσμπουελ για να καταφέρει να περάσει αυτό το τρομερό τεστ κούρασης και να προκριθεί στον τελικό του UTS μετά την επεισοδιακή νίκη του στον ξαφνικό θάνατο επί του Ρισάρ Γκασκέ (24-8, 12-14, 16-12, 10-13, 2-1)!

Αποδίδεται, τρόπον τινά, δικαιοσύνη καθώς ο Μπερετίνι είχε δείξει την καλύτερη εικόνα, μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά φυσικά, όλα αυτά τα Σαββατοκύριακα στη Νότιο Γαλλία.

Χρειάστηκε, παρόλα αυτά, να σώσει match point στο σερβίς του Γκασκέ στη διαδικασία του ξαφνικού θανάτου ώστε να κερδίσει τον πεισματάρη Γάλλο που τα έδωσε όλα ενώ μπερδεύτηκε με τους κανόνες στον "ξαφνικό θάνατο" καθώς νόμιζε ότι έπρεπε να υπάρχει διαφορά δύο πόντων ανάμεσα στους παίκτες για να τελειώσει το ματς ενώ στην πραγματικότητα χρειάζεται ένας παίκτης να πάρει δύο σερί πόντους (και ας είναι η διαφορά ένας πόντος όπως και συνέβη).

Πηγή: Tennis24

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News