Ηττήθηκε ο Τσιτσιπάς από τον Ναδάλ

Σπορ
Ηττήθηκε ο Τσιτσιπάς από τον Ναδάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν κατάφερε να νικήσει τον σπουδαίο Ισπανό ο Έλληνας τενίστας, ωστόσο έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στους «4»

Πάλεψε αλλά ηττήθηκε με 2-1 ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τον Ράφαελ Ναδάλ, στο πλαίσιο του Nitto ATP Finals, με τον Ισπανό τενίστα να «παρατείνει την ζωή του» στο τουρνουά και να περιμένει νίκη του Μεντβέντεφ κόντρα στον Ζβέρεφ για να συνεχίσει στον θεσμό!

Από την άλλη πλευρά ο Έλληνας τενίστας, που έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στους «4», θα κάνει λίγη υπομονή για να δει αν θα αντιμετωπίσει τον Ρότζερ Φέντερερ ή τον Ντόμινικ Τιμ, κάτι που θα κριθεί επίσης στο Ζβέρεφ-Μεντβέντεφ.

Κατά την διάρκεια του πρώτου σετ, οι δυο «μονομάχοι» δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον αντίπαλο τους να πετύχει κάποιο break, με τον Τσιτσιπά στον προτελευταίο πόντο του τάι μπρέικ να ζητά challenge και να δικαιώνεται αφού το χτύπημα του Ναδάλ είχε περάσει εκτός γραμμής. Στη συνέχεια με άσσο κατέκτησε το πρώτο σετ (7-6) και έβαλε γερές βάσεις για την συνέχεια.

Το δεύτερο σετ κυλούσε όπως ακριβώς και το πρώτο, αφού τόσο ο 21χρονος Έλληνας όσο και ο 33χρονος Ισπανός, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό τους πλάνο, όμως ο Ναδάλ εκμεταλλεύτηκε ένα μικρό σερί λαθών του Στέφανου και έκανε το brake (5-4). Με αλάνθαστο σερβίς έκανε το 1-1 και έφερε το ματς στα ίσα.

Παρόλο που στο τρίτο σετ και συγκεκριμένα στο 2-2, ο Ναδάλ πήρε προβάδισμα με 40-15 και έφτασε ένα βήμα από το να σπάσει το σερβίς του Τσιτσιπά, ο 21χρονος τενίστας με ένα επικό comeback, έσωσε το game και διατήρησε το προβάδισμά του. Σε εκείνο το σημείο η εμπειρία του Ισπανού τενίστα, No.1 στην κατάταξη της ATP για το 2019, έκανε την εμφάνιση της πετυχαίνοντας το μπρέικ και κατακτώντας το σετ (6-4) αλλά και την νίκη με 2-1 σετ.

Τα σετ: 6-7, 6-4, 6-4

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News