Σαρωτικός ο Τσιτσιπάς επί του Ζβέρεφ και πρόκριση στα ημιτελικά

Σπορ
Σαρωτικός ο Τσιτσιπάς επί του Ζβέρεφ και πρόκριση στα ημιτελικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτος ο Έλληνας τενίστας νίκησε 2-0 σετ και τώρα παίζει με τον Ναδάλ...

Εντυπωσιακός ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον αγώνα του με τον Σάσα Ζβέρεφ αφού επικράτησε με 6-3, 6-2 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του ATP Finals, του τουρνουά των κορυφαίων στο Λονδίνο.

Το ματς ξεκίνησε με τους δύο αθλητές να διατηρούν εύκολα το σερβίς τους. Ο Ζβέρεφ δημιούργησε πρώτος τις συνθήκες για να σπάσει το σερβίς του Τσιτσιπά, σε αντίθεση με τον Έλληνα τενίστα που στην πρώτη του ευκαιρία το έκανε και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να κατακτήσει το σετ με 6-3.

Το δεύτερο σετ ήρθε ακόμα πιο εύκολα για τον Στεφ ο οποίος έσπασε δύο φορές το σερβίς του Ζβέρεφ και κάνοντας στη συνέχεια ειδική διαχείριση στο ματς έφτασε στο 2-0.

Τώρα, αν νικήσει τον Ράφα Ναδάλ είναι σίγουρα πρώτος, ενώ είναι πρώτος ακόμα και σε ήττα αρκεί να νικήσει ο Ζβέρεφ τον Μεντβέντεφ. Θα είναι δεύτερος αν χάσει από τον Ναδάλ και νικήσει ο Μεντβέντεφ τον Γερμανό.

Αν βγει πρώτος παίζει με Νόβακ Τζόκοβιτς ή Ρότζερ Φέντερερ και αν βγει δεύτερος θα βρει μπροστά του τον Ντόμινικ Τιμ. Τι είναι άραγε καλύτερο;

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την μεγάλη του νίκη επί του Ζβέρεφ και ενόψει του ημιτελικού απέναντι στον Ράφα Ναδάλ είπε αρχικά: «Έμεινα έκπληκτος από την απόδοση μου, έκανα τα πάντα σωστά. Δεν ήμουν μόνος στο γήπεδο, αλλά με πάρα πολύ κόσμο. Απλά παίζω το παιχνίδι μου, έχω καθαρό πλάνο στο μυαλό μου, τι πρέπει να κάνω. Είναι δύσκολο όταν οι αντίπαλοι βρίσκουν λύσεις στο παιχνίδι σου. Πρέπει προσαρμοστείς και εγώ προσπαθώ να είμαι απρόβλεπτος. Έχω αφοσιώσει πολύ χρόνο για να βελτιωθώ κυρίως στο σερβίς μου. Απολαμβάνω την δουλειά με όλη την ομάδα μου».

Για το αν νιώθει ιδιαίτερα παίζω στην O2 Arena του Λονδίνου είπε: «Είδα μπλουζάκια με πολλούς διάσημους που έχουν περάσει από εδώ. Οπότε είναι πιο ιδιαίτερο για μένα. Η αλήθεια είναι ότι μας συμπεριφέρονται σαν VIP».

Για τον ημιτελικό απέναντι στον Ράφα Ναδάλ είπε: «Είναι ένας από τους καλύτερους δεν θα είναι εύκολο. Θα χρειαστεί συγκέντρωση και πειθαρχία, παίζει πολύ καλό τένις. Θα πρέπει να ξεπεράσω τον εαυτό μου για να μπορέσω να τον κερδίσω».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News