Αποκλείστηκε από το US Open ο Φέντερερ

Σπορ
Αποκλείστηκε από το US Open ο Φέντερερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γκριγκόρ Ντίμιτροφ επικράτησε με 3-2 σετ επί του Ρότζερ Φέντερερ και προκρίθηκε στον ημιτελικό…

ά την απόσυρση του Τζόκοβιτς στον αγώνα με τον Βαβρίνκα λόγω τραυματισμού, ήρθε η ώρα και του Ρότζερ Φεντερερ να αποχαιρετήσει το US Open. Ο σπουδαίος Ελβετός ηττήθηκε με 3-6, 6-4, 3-6, 6-4, 6-2 απο τον Γκριγκόρ Ντίμιτροφ με τον Βούλγαρο να περνά στο ημιτελικά.

Ο Βούλγαρος ήταν πιο σταθερος από τον "μαέστρο" και δίκαια πήρε την πρόκριση.

Ο Φέντερερ έκανε ένα γρήγορο break στο πρώτο σετ και αυτό του ήταν αρκετό για να το κατακτήσει με 6-3. Στο δεύτερο σετ ο Ντίμιτροφ άρχισε να ανεβάζει στροφές. Μολις στο δεύτερο game έκανε break στο σερβίς του Ελβετού με τον Φέντερερ να απαντά αμεσως με τον ίδιο τρόπο. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στη συνεχεια του σετ όταν ο Ντίμιτροφ προηγήθηκε με 4-2. Ο Φέντερερ είχε την ευκαιρία να μπει ξανά στο ματς όταν έκανε και εκείνος δεύτερο break στο σερβίς του Βούλγαρου, όμως ο Ελβετός απάντησε με το ίδιο νόμισμα και έκλεισε το σετ με 6-4.

Στο τρίτο σετ, οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους μεχρι το 2-2. Στη συνέχεια ο Φέντερερ έκανε το break που χρειαζόταν για να φτάσει στην κατάκτηση του. Από εκεί και πέρα όμως ο αγώνας είχε ως πρωταγωνιστή τον Γκριγκόρ Ντίμιτροφ. Παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό τένις ο Βούλγαρος πήρε τα επόμενα δύο σετ και κατάφερε να πάρει την σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον Μεντβέντεβ.

Ο Ρώσος επικράτησε του Σταν Βαβρίνκα με 7-6 (6), 6-3, 3-6, 6-1 και πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρώσος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού κατά τη διάρκεια του αγώνα και πήρε παυσίπονα για να μπορέσει να συνεχίσει.

Yπερασπιστής του Big 3 ο Ναδάλ 

Κάπως έτσι ο μοναδικός εκπρόσωπος του BIG 3 στο US OPEN είναι ο Ραφαέλ Ναδάλ. Ο Ισπανός θα έχει την ευκαιρία να πάρει τον 19ο τίτλο του σε Grand Slam και παράλληλα να μεγαλώσει το εντυπωσιακό σερί της κορυφαίας τριάδας του τένις. Από το Αυστραλιανό Όπεν του 2017 και μέχρι σήμερα όλοι οι τίτλοι Grand Slam έχουν καταλήξει σε κάποιον από την Big 3 του τένις.

Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ παρά το γεγονός ότι τα χρόνια έχουν περάσει διατήρησαν την κυριαρχία τους και την έφτασαν σε απόλυτο βαθμό την τελευταία τριετία. Αν μάλιστα κάποιος από τους τρεις τους πάρει το US Open σε περίπου έναν μήνα τότε θα έχουν το απόλυτο τα τελευταία τρία χρόνια. Ο τελευταίος που “έσπασε” αυτή την τριάδα ήταν ο Σταν Βαβρίνκα, ο οποίο κατέκτησε το US Open το 2016.

Ακόμα όμως κι αν πάμε πιο πίσω τα ποσοστά κυριαρχίας αυτής της τριάδας είναι εντυπωσιακά. Για να γίνει ακόμα καλύτερα αντιληπτό το μέγεθός της θα γυρίσουμε το χρόνο πίσω κατά 16 χρόνια. Από το 2003 μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί 65 Grand Slams εκ των οποίων τα 54 έχουν καταλήξει σε κάποιον από τους τρεις. Με απλά μαθηματικά οι τρεις τους έχουν πάρει το 83% των Major τα τελευταία 16 χρόνια.

Σε όλες αυτές τις σεζόν έχει υπάρξει μόλις μία που έχουν χάσει δύο Grand Slam. Φυσικά, πρόκειται για το 2016 όταν αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών με τον Άντι Μάρεϊ να κατακτά το Wimbledon και τον Σταν Βαβρίνκα το US Open. Αντίθετα, αν κάποιος από τους τρεις κατακτήσει το US Open θα συμπληρώσουν οκτώ σεζόν που δεν θα έχουν αφήσει κάποιον άλλον να πάρει τίτλο σε Grand Slam. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι μόνοι που τα έχουν καταφέρει είναι οι Σταν Βαβρίνκα (3), Άντι Μάρεϊ (3), Γκαστόν Γκαούντιο (1), Μάρατ Σάφιν (1), Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο (1), Άντι Ρόντικ (1) και Μάριν Τσίλιτς (1).

Έτσι, γίνεται εύκολα αντιλητπό ότι εάν κάποιος εκ των Σβάρτσμαν, Μπερετίνι, Μονφίς, Ντίμιτροφ και Μεντβέντεβ καταφέρει να σπάσει αυτό το σερί θα γράψει το όνομα του στην ιστορία του τένις.

Θα γραφτεί ιστορία στις γυναίκες

ο ζευγάρι του ενός εκ των δύο ημιτελικών στο ταμπλό των γυναικών στο US Open μάθαμε τα ξημερώματα της Τετάρτης (04/09), αφού η Σβιτολίνα και η Σερένα Γουίλιαμς πήραν τα δύο εισιτήρια και θα τεθούν αντιμετωπες.

Η Ουκρανή επικράτησε σε ένα κλειστο ματς επί της Κοντα με 6-4, 6-4. Η Σβιτολίνα έκανε ελάχιστα λάθη για ένα τέτοιο παιχνίδι και αυτό ήταν το κλειδί της αναμέτρησης.

Το Νο5 του ταμπλό είχε μόλις 13 αβίαστα λάθη, την ώρα που η Κόντα ολοκλήρωσε τον αγώνα με 35! Είναι χαρακτηριστικό πως τα περισσότερα ράλι του αγώνα τελείωσαν με αβίαστο λάθος της Βρετανίδας, κυρίως από το backhand της.

Στην άλλη αναμέτρηση η Σερένα Γουίλιαμς είχε πιο εύκολο έργο απέναντι στην Γουάνγ. Η Αμερικανίδα ήταν εντυπωσιακή και με 6-1, 6-0 πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό απέναντι στην Σβιτολίνα. Τόσο η θρυλική Αμερικανίδα, όσο και οι άλλες πέντε αθλήτριες που συνεχίζουν έχουν την ευκαιρία να γράψουν ιστορία αν φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Η Σερένα Γουίλιαμς κυνηγά τον 24ο τίτλο της σε Grand Slam μία επίδοση που θα την κάνει να πιάσει στην κορυφή όλων των εποχών την Μάργκαρετ Κορτ. Να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο ότι στο τένις τα κατορθώματα των αθλητών χωρίζονται σε δύο περιόδους. Η πρώτη είναι από όταν άρχισε να παίζεται το άθλημα μέχρι το 1962 και η δεύτερη από το 1963 όταν και άρχισε η Open Era.

Την ίδια ώρα και οι υπόλοιπες αθλήτριες που συνεχίζουν στο US Open έχουν την ευκαιρία να γράψουν ιστορία. Όχι, γιατί θα κερδίσουν την Σερένα Γουίλιαμς, αλλά γιατί θα κατακτήσουν τον πρώτο τίτλο σε Grand Slam στην καριέρα τους. Τόσο η Σβιτολινά που έχει προκριθεί ήδη στα ημιτελικά, όσο και οι Μπέντσιτς, Βέκιτς, Αντρεέσκου και Μέρτενς που διεκδικούν μία θέση στις τέσσερις δεν έχουν πάρει ποτέ ένα Major τουρνουά.

Για να δούμε λοιπόν, τι θα συμβεί το βράδυ του Σαββάτου.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News