default-image

Σερένα – Χάλεπ στον τελικό του Wimbledon

Σπορ
Σερένα – Χάλεπ στον τελικό του Wimbledon

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oι δύο αθλήτριες που θα αγωνιστούν το Σάββατο (13/7) στον τελικό, στο μονό των γυναικών…

Γνωστό έγινε το ζευγάρι του τελικού των γυναικών στο Wimbledon. Τα δύο φαβορί επικράτησαν στους ημιτελικούς και έτσι το απόγευμα του Σαββάτου η Σιμόνα Χάλεπα και η Σερένα Γουίλιαμς θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Οι δυο τους σε δύο αγώνα που ήταν παράσταση για έναν ρόλο απέκλεισαν τις Σβιτολίνα και Στρίτσοβα.

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό η Σιμόνα Χάλεπ χρειάστηκε μόλις 73 λεπτά για να πάρει την πρόκριση απέναντι στην Ελίνα Σβιτολίνα. Η Ρουμάνα επικράτησε με 6-1, 6-3 χωρίς να αφήσει ιδιαίτερα περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλό της. Στο πρώτο σετ η Χάλεπ έκανε break για να προηγηθεί με 2-0 με την Ουκρανή να απαντά με τον ίδιο τρόπο μειώνοντας σε 2-1. Μόνο που αυτό ήταν και το μοναδικό κερδισμένο της game στον ημιτελικό. Στη συνέχεια η Χάλεπ ήταν εξαιρετική και κατέκτησε το σετ με 6-1.

Στο δεύτερο είχαμε μεγαλύτερη μάχη μέχρι και τα μισά. Η Σβιτολίνα κράτησε το σερβίς της και προηγήθηκε με 3-2, όμως το break που έκανε η Χάλεπ λίγο αργότερα τελείωσε επί της ουσίας το σετ αφού η Ουκρανή δεν είχε τρόπο να αντιδράσει και έτσι ηττήθηκε με 6-3.

Ο άλλος ημιτελικός χρειάστηκε ακόμα λιγότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί. Για την ακρίβεια η Σερένα Γουίλιαμς χρειάστηκε μόλις 59 λεπτά για να επικρατήσει απέναντι στην Μπάρμπορα Στρίτσοβα με 6-1, 6-2. Η Αμερικανίδα ήταν εντυπωσιακή θυμίζοντας την αθλήτρια που κυριάρχησε στα κορτ.

Με 27 winners και μόλις 10 αβίαστα λάθη δεν άγησε κανένα περιθώριο αντίδραση στην αντίπαλο της. Έφερε το παιχνίδι εκεί που ήθελε, εκμεταλλεύτηκε τα τέσσερα από τα πέντε break points που δημιούργησε για να προκριθεί για ενδέκατη φορά στον τελικό του Wimbledon.

ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ

Φυσικά, το Σάββατο η μάχη των δύο αθλητριών έχει ξεκάθαρο φαβορί την Σερένα Γουίλιαμς. Η Χάλεπ θα πρέπει να νικήσει πρώτα απ όλα τον ίδιο της τον εαυτό αφού έχει αποδείξει πως στους τελικούς δεν τα καταφέρνει καλά, ενώ και η παράδοσή της απέναντι στην Αμερικανίδα είναι αρνητική.

Το Σάββατο η Ρουμάνα θα παίξει στον πέμπτο τελικό της καριέρας της και θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο της. Οι πρώτες τρεις προσπάθειες της (2014, 2017 Roland Garros, 2018 Australian Open) δεν απέφεραν καρπούς και χρειάστηκε να παίξει για τρίτη φορά σε τελικό του γαλλικού Όπεν για να το κατακτήσει.

Απεναντί της θα βρει την κορυφαία τενίστρια όλων των εποχών. Η Σερένα Γουίλιαμς θα βρεθεί σε τελικό για 32η φορά στην καριέρα της και θα διεκδικήσει τον 24ο τίτλο της σε Grand Slam και τον 8ο στο Wimbledon. Σύμμαχος της θα είναι και η παράαδοση που έχει απέναντι στην Χάλεπ την οποία έχει αντιμετωπίσει δέκα φορές και μετρά εννιά νίκες! Η μοναδική ήττα της Αμερικανίδας κόντρα στην Ρουμάνα είχε έρθει το 2014 στο WTA Finals. Έκτοτε η Σερένα μετρά 6/6 απέναντι στην αντίπαλό της.

Αν η Σερένα Γουίλιαμς κατακτήσει τον τίτλο θα βρεθεί στην όγδοη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ότι και να γίνει η Σιμόνα Χάλεπ θα βρίσκεται στο Νο4.

Πηγή: sport24.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News