Mε τον Ναδάλ ο Κύργιος στο 2ο γύρο του Wimbledon

Σπορ
Mε τον Ναδάλ ο Κύργιος στο 2ο γύρο του Wimbledon

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πρόκριση πήρε και ο Φέντερερ…

Αυτό που περίμεναν αρκετοί φίλοι του τένις, θα έχουν την ευκαιρία να το απολαύσουν καθώς μετά από την επικράτηση του Νικ Κύργιου, τον ακολούθησε και ο Ράφα Ναδάλ και οι δυο τους θα δώσουν ραντεβού στον δεύτερο γύρο του τουρνουά Wimbledon.

Ο κάτοχος 18 Grand Slam χρειάστηκε σχεδόν δύο ώρες για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Σουγκίτα, με τον Ισπανό να χάνει μόνο επτά games και να φτάνει σε μία άνετη επικράτηση με 6-3, 6-1, 6-3 στην πρεμιέρα του στο φημισμένο λονδρέζικο ντέρμπι.

Σημειώνεται μάλιστα πως σε αυτό το ζευγάρι, ο Ναδάλ δεν έχει το πάνω χέρι, καθώς σε έξι συνολικά αναμετρήσεις αμφότεροι μετρούν από 3 νίκες, με τον Ναδάλ να έχει γνωρίσει την ήττα και στο Centre Court του Wimbledon το 2014 (στον 4ο γύρο), όταν ο Κύργιος ήταν μόλις 19 ετών.

Το εισιτήριο για το δεύτερο γύρο του Wimbledon εξασφάλισε και ο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος μπορεί να έχασε το πρώτο σετ από τον -κατά 16 χρόνια νεότερό του- Λόιντ Χάρις, όμως στη συνέχεια άφησε τον αντίπαλό του να του πάρει μόνο 5 games στα 3 επόμενα σετ για να επικρατήσει με 3-6, 6-1, 6-2, 6-2 και να πανηγυρίσει τη 96η νίκη του στο φημισμένο τουρνουά.

Πέρα από την επικράτηση του οκτάκις νικητή του Wimbledon, στα αξιοσημείωτα του πρώτου γύρου του τουρνουά ήταν και ο αποκλεισμός του Ντομινίκ Τιμ, ο οποίος μετά την παρουσία του στον τελικό του Rolland Garros, αποκλείστηκε νωρίς, από τον Σαμ Κέρι.

Ο Κέρι είχε αποκλείσει το 2016 τον Τζόκοβιτς και το 2017 τον Μάρεϊ στο φημισμένο τουρνουά, για να επικρατήσει τώρα απέναντι στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντομινίκ Τιμ, επικρατώντας 6-7 (4), 7-6 (1), 6-3, 6-0.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News