Στους «8» τoυ Λονδρέζικου τουρνουά ο Τσιτσιπάς

Σπορ
Στους «8» τoυ Λονδρέζικου τουρνουά ο Τσιτσιπάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκησε τον Γάλλο Ζερεμί Σαρντί 2-1 (4-6, 7-6, 7-6).

Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις δύο αγώνες την ίδια ημέρα και αυτό φάνηκε στον 2ο γύρο του "Fever-Tree Championships". Λίγες ώρες μετά τη νίκη επί του Βρετανού Κάιλ Έντμουντ (σε ένα ματς που είχε διακοπεί την Τετάρτη λόγω βροχής), ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε και το εμπόδιο του Γάλλου Ζερεμί Σαρντί με 2-1 σετ (4-6, 7-6, 7-6) και προκρίθηκε στους "8" του λονδρέζικου τουρνουά.

Στο πρώτο σετ ο Σαρντί έκανε break στο σερβίς του Τσιτσιπά στο πέμπτο game και στη συνέχεια, παρά τις προσπάθειες του Έλληνα τενίστα κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να πάρει το σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το 4-4. Τότε ο Γάλλος έκανε το break στο σερβίς του Έλληνα τενίστα, όμως ο Τσιτσιπάς απάντησε με τον ίδιο τρόπο και έτσι όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο "Στεφ" ήταν καταιγιστικός και με επτά διαδοχικούς πόντους έκανε το 1-1 στα σετ.

Το πρώτο game του τρίτου σετ ήταν εντυπωσιακό. Με τον Σαρντί να σερβίρει, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δημιούργησε έξι break points, όμως δεν κατάφερε να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του με τον Γάλλο να κάνει το 1-0 έπειτα από 36 πόντους! Στη συνέχεια ο "Στεφ" κράτησε το σερβίς του με love game και έκανε το break που ήθελε για να προηγηθεί με 2-1.

Από εκεί και πέρα το μόνο που χρειαζόταν ο Έλληνας τενίστας ήταν να κρατήσει το σερβίς του, μόνο που δεν τα κατάφερε. Στο 8ο game ο Τσιτσιπάς δέχτηκε break, απάντησε με τον ίδιο τρόπο στο 9ο (παρότι βρέθηκε πίσω με 40-0), αλλά δεν μπόρεσε να "καθαρίσει" το σετ στο δικό του σερβίς, με αποτέλεσμα ο Σαρντί να ισοφαρίσει (5-5) και εν συνεχεία να προηγηθεί με 6-5.

Ο Στέφανος δεν πτοήθηκε. Πήρε εύκολα το 12ο game και στο tie break έκανε το κρίσιμο mini break στο 4-3 (έπειτα από double fault του Σαρντί), εκμεταλλεύτηκε τα επόμενα δύο σερβίς του και έφτασε έτσι στη νίκη που τον έβαλε στους "8" του τουρνουά του Λονδίνου. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Κύργιος - Αλιάσιμ.

Νωρίτερα ξεπέρασε το εμπόδιο του Έντμουντ

Τη δουλειά που είχε ξεκινήσει χτες, αλλά διακόπηκε λόγω βροχής, τελείωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/6) ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με 6-3, 7-5 επί του Κάιλ Έντμουντ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Fever Tree Tennis Championships.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του για φέτος στο χορτάρι.Ο Έλληνας τενίστας μετά την εύκολη κατάκτηση του πρώτου σετ την Τετάρτη, ήταν ψύχραιμος στο τελείωμα του δεύτερου σετ, έκανε το απαραίτητο break και κατάφερε να φτάσει στην επικράτηση. Το σημαντικό για τον Έλληνα τενίστα ήταν πως έδειξε να μην έχει επηρεαστεί από την ταλαιπωρία των συνεχόμενων διακοπών λόγω της βροχής.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News