«Βασιλιάς» για 12η φορά στο Ρολάν Γκαρός ο Ναδάλ!

Σπορ
«Βασιλιάς» για 12η φορά στο Ρολάν Γκαρός ο Ναδάλ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ισπανός επικράτησε του Τιμ στον τελικό

Ο Ράφα Ναδάλ κατέκτησε ξανά την κορυφή στο Ρολάν Γκαρός, κάτι που συμβαίνει για 12η φορά και έφτασε αισίως τους 18 τίτλους.

Ο Ισπανός ήταν εκπληκτικός για δύο σετ επικράτησε με 6-3, 5-1, 6-1, 6-1 επί του Ντόμινικ Τιμ. Ο "Ράφα" επιβαβείωσε την παράδοση που τον θέλει κάθε φορά που περνά στα ημιτελικά να κατακτά τον τίτλο.

Για την ακρίβεια ο Ισπανός έχει το απόλυτο 12/12. Την ίδια ώρα μεγάλωσε το ρεκόρ του στο Roland Garros έχοντας το εντυπωσιακό 93-2 σε σύνολο 95 αγώνων στο γαλλικό όπεν. Από την άλλη ο Τιμ απέτυχε να πάρει το πρώτο του Grand Slam, αλλά για δεύτερη διαδοχική χρονιά βρέθηκε στον τελικό.

Ο Τιμ μπήκε εξαιρετικά στον τελικό απέναντι στον Ναδάλ και κατάφερε μόλις στο πέμπτο game του σετ να κάνει το break και να προηγηθεί με 3-2. Ο Ισπανός απάντησε με τον ίδιο τρόπο στο σερβίς του Αυστριακού και στη συνέχεια ήταν καταιγιστικός. Κατακτώντας τα επόμενα τρία games έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ είχαμε μία τρομερή μάχη ανάμεσα στους δύο τενίστες. Αμφότεροι κράτησαν το σερβίς παίζοντας κυριαρχικό τένις. Τα πάντα κρίθηκαν στο δωδέκατο game. Σε εκείνο το σημείο ο Ναδάλ έκανε πολλά λάθη τα οποία και εκμεταλλεύτηκε ο Τιμ κάνοντας το μοναδικό break του σετ το οποίο και κατέκτησε με 7-5.

Αυτό που είδαμε στο τρίτο ήταν τρομακτικό. Η απόδοση του Ναδάλ ειδικά στα πρώτα τέσσερα game του σετ ήταν εξωπραγματική. Ο Ισπανός ήταν ασταμάτητος, έβγαζε πόντους ακόμα κι όταν ο Τιμ τον είχε στριμώξει και ανάγκασε τον αντίπαλο του πολλές φορές να τον χειροκροτήσει. Τελικά ο Ναδάλ έφτασε στην κατάκτηση του σετ σε μόλις 24 λεπτά με 6-1.

Ο Ναδάλ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο τέταρτο σετ. Με γρήγορο break ο "Ράφα" προηγήθηκε με 3-0 και στη συνέχεια απλά έκανε διαχείριση του αγώνα. Ο Ισπανός έκανε ένα ακόμα break στο έκτο game και στη συνέχεια σέρβιρε για να κατακτήσει το ματς και το 12ο Roland Garros της καριέρας του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News