Απέκλεισε τον Τζόκοβιτς o Τιμ και προκρίθηκε στον τελικό

Σπορ
Απέκλεισε τον Τζόκοβιτς o Τιμ και προκρίθηκε στον τελικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά θα βρεθεί στον τελικό του Roland Garros απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ...

Σε έναν αγώνα που ξεκίνησε την Παρασκευή, αλλά λόγω καιρού ολοκληρώθηκε το Σάββατο ο Ντομινικ Τιμ επικράτησε με 6-2, 3-6, 7-5, 5-7, 7-5 επί του Νόβακ Τζόκοβιτς και για δεύτερη διαδοχική χρονιά θα βρεθεί στον τελικό του Roland Garros απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο Αυστριακός ήταν πραγματικά απολαυστικός, επιβεβαίωσε ότι στο χώμα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα και θα προσπαθήσει να το αποδείξει και απέναντι στον "Ράφα".

Ο αγώνας είχε τρεις διακοπές λόγω βροχής και συνολικά κράτησε 4 ώρες. Σε αντίθεση με χτες που οι δύο αθλητές δεν μπορούσαν να παίξουν τένις εξαιτίας του έντονου αέρα, σήμερα προσέφεραν πλούσιο θέαμα και ίσως το καλύτερο ματς της χρονιάς.

Τζόκοβιτς και Τιμ τα έδωσαν όλα με τον 25χρονο Αυστριακό να χαμογελά στο τέλος. Κάπως έτσι μπήκε τέλος σε ένα εκπληκτικό σερί που είχε χτίσει ο Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος ήταν αήττητος επί 26 ματς σε Grand Slam έχοντας κατακτήσει πέρσι το Γουίμπλεντον και το US Open και φέτος το Australian Open.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το ματς την Παρασκευή διεκόπη με το σκορ στο 1-1 σετ και στο τρίτο ο Τιμ ήταν μπροστά με 3-1. Το Σάββατο ο "Νόλε" μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να φέρει το τρίτο σετ στα ίσα (4-4), αλλά τελικά ο Αυστριακός έμεινε ψύχραιμος έκανε ξανά break στον Σέρβο και έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 7-5.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News