Εξαιρετικές εμφανίσεις από το Ηράκλειο ΟΑΑ στο Εθνικό Πρωτάθλημα

Σπορ
Εξαιρετικές εμφανίσεις από το Ηράκλειο ΟΑΑ στο Εθνικό Πρωτάθλημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τουρνουά Επιπέδου 1, στο οποίο συμμετείχαν αθλητές-τρεις απ΄όλη την Ελλάδα…

Με τη συμμετοχή 165 αθλητών-τριών και τη διεξαγωγή 210 αγώνων, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο ( 17 έως τις 21 Μαΐου) το 3ο Εθνικό Πρωτάθλημα Τένις για αγόρια- κορίτσια 12 και 16 ετών. Το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ » συμμετείχε με συνολικά 26 αθλητές στις κατηγορίες Αγόρια- Κορίτσια 12, 14 και 16 ετών.

Το τουρνουά διεξήχθη στους συλλόγους της Ζ΄ΈΦΣΑΚ, η οποία μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Τένις (ΕΦΟΑ) ανέθεσαν στα τοπικά σωματεία την διεξαγωγή του.

Σε αυτή την τόσο σημαντική για το σύλλογο, αλλά και για την πόλη διοργάνωση, δεν θα μπορούσε να μην είναι δίπλα του, η Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και ο Δήμος Ηρακλείου- ΔΟΠΑΦΜΑΗ, που πάντα στηρίζουν το αθλητισμό και τον πολιτισμό αυτού του τόπου.

Το Εθνικό Πρωτάθλημα Επιπέδου 1 που επέστρεψε φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στο Ηράκλειο, έφερε γούρι στους αθλητές του Ομίλου, οι οποίοι πραγματοποιήσαν εξαιρετικές εμφανίσεις και ικανοποίησαν τόσο το φίλαθλο κοινό του αθλήματος που από κοντά όλες αυτές τις μέρες τους στήριζε, όσο προπονητές και γονείς.

Η Κατερίνα Ζαφειροπούλου, η Ελένη Κωστάκη και ο Βαγγέλης Μπόγρης ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα διπλά της κατηγορία 16 ετών, ο Μπόγρης κατέλαβε και την τρίτη θέση στα μονά, ενώ η Κωστάκη τερμάτισε στην οκτάδα. Την δεύτερη θέση πήρε η Εβελίνα Λαμπράκη στα διπλά κορίτσια 12 ετών και την τρίτη στα μονά της ίδιας κατηγορίας. Δεύτερος στα διπλά αγόρια 12 ήρθε ο Γιάννης Νικολιδάκης και οκτάδα στα μονά, τρίτος στα διπλά ο Βασίλης Τζωρμπατζάκης, επίσης τρίτη θέση πήρε η Αλεξάνδρα Ζαχαράκη στα διπλά κορίτσια 12 ετών και επίσης την τρίτη θέση πήραν οι Σπύρος Καρακώστας και Δημήτρης Μπουνάκης στα αγόρια 14 ετών.

Τα αποτελέσματα:

Ο Βαγγέλης Μπόγρης πήρε την τρίτη θέση στα μονά, χάνοντας στον ημιτελικό από τον Κυπριώτη (ΟΑ Αθηνών) Νο1 του ταμπλό 63 62. Ο Μπόγρης έκανε τρεις νίκες, στον πρώτο γύρο κέρδισε τον Κωνσταντάρα (ΑΟΑ Χαϊδαρίου) 62 64, στους 16 νίκησε τον Κωνσταντέλο (ΑΣ Ακρόπολης) 62 63 και στην οκτάδα τον Σφυράκη του Λατώ Αγ. Νικολάου με 63 60. Ο ίδιος αθλητής με συμπαίκτη στα διπλά τον Μάριο Σαμολαδά, κατέκτησαν την πρώτη θέση στα διπλά επικρατώντας άνετα στον τελικό των Τσελεπή/ Ουσταμπασίδη 60 62.

Η Εβελίνα Λαμπράκη, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και στον δεύτερο γύρο κέρδισε άνετα το Νο 2 Σμυρίδου (ΟΑ Σερρών) 62 64. Στον επόμενο γύρο κέρδισε την Βογιατζάκη (ΟΑ Σούδας) 62 36 62 και έφτασε στα ημιτελικά, όπου έχασε από την Χατζηθωμά (ΑΟΑ Χαϊδαρίου) 62 16 62 και πήρε την τρίτη θέση. Στα διπλά με συμπαίκτρια την Γρηγοριάδου κέρδισαν σε δυο αγώνες, έφτασαν στον τελικό, όπου και κατέκτησαν τη δεύτερη θέση, χάνοντας από τις Χατζηαβραάμ/ Σμυρίδου 61 62.

Ο Αναστάσης Μανδαλενάκης έκανε μια νίκη στο ταμπλό των 16ρηδων εναντίον του Καζελίδη (ΑΟΑ Χαιδαρίου) 61 61 και στον επόμενο γύρο έχασε δύσκολα από τον Παπαπαναγιώτου (Αττικός Ήλιος) 46 64 64. Ο Μανδαλενάκης με τον Πηλιτσίδη δεν κατάφεραν να σημειώσουν νίκη στα διπλά.

Η Ελένη Κωστάκη, σημείωσε στις 16 μια νίκη επι της Μαρκάκη (Ακαδημία Χανιών) 64 64, στην οκτάδα όμως έχασε από την Ρεντούμη (ΣΑ Ραφήνας) 63 61. Οι δυο αθλήτριες Ζαφειροπούλου και Κωστάκη, ένωσαν τις δυνάμεις του και κατέκτησαν την πρώτη θέση στα διπλά της κατηγορίας τους. Στον τελικό κόντρα στο Νο1 του ταμπλό Παπαδοπούλου/ Αδαμοπούλου, έδωσαν μάχη και την κέρδισαν 46 63 10-6.

Ο Γιάννης Νικολιδάκης, κατάφερε να μπει στην οκτάδα. Στον πρώτο γύρο κληρώθηκε με τον Βασίλη Τζωρμπατζάκη, του οποίου επικράτησε 64 46 76(0). Στην 16άδα νίκησε τον Μεσσή (Φοίβος Λάρισας) 62 76(9). Στους οκτώ έπαιξε με τον συμπαίκτη του στα διπλά Κακουρίδη (Αρκαδικός), από τον οποίο έχασε 62 61. Ο Νικολιδάκης με τον Καρουρίδη, πήραν την δεύτερη θέση στα διπλά, αφού έκαναν τρεις σερί νίκες. Στον τελικό κόντρα στους Καρπούζα/ Σκαλτσογιάννη έχασαν 60 75.

Η Αλεξάνδρα Ζαχαράκη στα διπλά με την Πρωιμάκη πήραν την τρίτη θέση. Νωρίτερα είχαν κερδίσει τις Νικολαϊοδου/ Αρμούτη 61 61 και πέρασαν στην τετράδα. Στον ημιτελικό με τις Γρηγοριάδου Λαμπράκη, έχασαν 75 62.

Ο Βασίλης Τζωρμπατζάκης, πήρε την τρίτη θέση στα διπλά με τον Δασκαλογιάννη, αφού στον ημιτελικό έχασαν από τους Καρπούζα/ Σκαλτσογιάννη 62 61. Ο Τζωρμπατζάκης στο μονό, ξεκίνησε από τα προκριματικά και έκανε δύο νίκες, επι του Κατσαρού 60 60 η πρώτη και επι του Φανδρινάκη (ΟΑ Σούδας) 61 62 η δεύτερη. Στον πρώτο γύρο του ταμπλό ηττήθηκε από τον Νικολιδάκη 64 46 76(0).

Οι Καρακώστας/ Μπουνάκης πήραν μέρος και στα διπλά της κατηγορίας τους και έφτασαν στα ημιτελικά κατακτώντας την τρίτη θέση. Πραγματοποίησαν δυο νίκες και έφτασαν στην τετράδα, όπου ηττήθηκαν από τους Μπακιρτζή/ Χολμπαν 60 63.

Η Κατερίνα Ζαφειροπούλου στον δεύτερο γύρο της κατηγορίας της, παρόλο που προηγούνταν στο σκορ, δεν τα κατάφερε απέναντι στην Τζαμπατζίδη (Κολλέγιο Ντερή) και τελικά έχασε 36 76(5) 75 και παρέμεινε στις 16.

Ο Έκτορας Τσατσάκης, πραγματοποίησε μια νίκη επι του Μελισσόγλου (Λε Ρακετ) 64 63, ενώ στο επόμενο γύρο έχασε από τον Σκαλτσογιάννη (ΑΟΑ Χαϊδαρίου) 61 64. Στα διπλά με τον Χατζηκαπλάνη δεν έκαναν νίκη.

Η Μιχαέλα Παρασκευαϊδη που αγωνίστηκε από τα προκριματικά, πήρε το εισιτήριο για το ταμπλό, αφού πρώτα έκανε δυο νίκες. Στον πρώτο γύρο κέρδισε την Κουτράκη 60 61 και στο δεύτερο την Ζευγώλη (Νάξος) 75 75. Στο ταμπλό, έχασε στον πρώτο γύρο από την Λαμπράκη 60 61, αλλά και στα διπλά με συμπαίκτρια την Λαγουδάκη, δεν σημείωσαν νίκη.

Ο Δημήτρης Μπουνάκης, στον πρώτο γύρο αγωνίστηκε κόντρα στον Ζαχαρία Αμανάκη και τον κέρδισε 61 60. Στον επόμενο γύρο έχασε από τον Γκλαβά (Πεύκη) 61 63.

Ο Σπύρος Καρακώστας έχασε στον πρώτο γύρο του ταμπλό από τον Μπακιρτζή (ΟΑ Αθηνών) 61 62.

Ο Ζαχαρίας Αμανάκης, αγωνίστηκε στα προκριματικά, κέρδισε τον Βελεντάκη 63 46 63 και μπήκε στο ταμπλό, όπου στον πρωτο γύρο κληρώθηκε με τον Μπουνάκη από τον οποίο έχασε 61 60.

Ο Γιάννης Βελεντάκης έπαιξε στα προκριματικά και έχασε στον πρώτο γύρο από τον Ζαχαρία Αμανάκη 63 46 63. Στο κυριώς ταμπλό κληρώθηκε σαν Lucky Loser και μπήκε στο ταμπλό, όπου έχασε στον πρώτο γύρο από τον Αφσή (ΑΟΑ Ηλιούπολης) 60 60. Στα διπλά με συμπαίκτη τον Βεγόπουλο, έχασαν στον πρώτο γύρο από τους Καρακώστα/ Μπουνάκη 61 75.

Η Χρυσή Νταμπακάκη κέρδισε στον πρώτο γύρο την Ζαχαράκη (ΓΑΣ Γουρνών) 62 61, όμως έχασε στον επόμενο από την Χριστοφορίδου (ΟΑ Μαγνησίας) 61 61. Στα διπλά με συμπαίκτρια την Ρήγα έχασαν στην οκτάδα από τις Κασσή/ Μαρινάκη 62 62.

Η Εβελίνα Δερμιτζάκη έχασε στον πρώτο γύρο από την Λομάγιν (ΑΟΑ Φιλοθέης) 76(6) 60. Στα διπλά με την Ζαχαράκη, έχασαν στις 8 από το Νο1 του ταμπλό Τσιρώνη/ Μουρούτσου 60 60.

Στα προκριματικά των αγοριών 12 ετών αγωνίσθηκαν οι: Αντώνης Ζερβάκης, που έχασε στον πρώτο γύρο από τον Παναγόπουλο (ΑΚΑ Μαραθώνα) 63 61. Ο Μάνος Αλεξανδράκης έχασε από τον Μαυρομάτη (ΟΑ Ρεθύμνου) 60 60. Ο Αντώνης Βισκαδουράκης έχασε από τον Ματζοράκη (ΟΑ Σούδας) 62 63. Ο Φοίβος Κατσαρός από τον Τζωρμπατζάκη 60 60 και τέλος ο Ηλίας Δολιανίτης από τον Μαλαβάζο (Κολλέγιο Ντερή) 62 63.

Στα προκριματικά των κοριτσιών 12 ετών αγωνίσθηκαν οι: Νάντια Κασίντ που έχασε από την Ξηντάρα (ΣΑ Ραφήνας) 60 60. Η Λένα Γαρεφαλάκη έχασε από την Καραγιάννη (ΑΟΑ Αιγάλεω) 60 61. Η Αθηνά Λαγουδάκη έχασε από την Λαγουβάρδου (ΟΑ Σούδας) 64 62 και τέλος η Θεοδώρα Κουτράκη, έχασε από την Παρασκευαϊδη 60 61.

Στα προκριματικά των αγοριών 14 ετών αγωνίσθηκαν οι Πάρης Τσατσάκης, ο οποίος έχασε από τον Νίνο (ΟΑ Ρεθύμνου) 60 61.

Το Δ.Σ. του Ομίλου ευχαριστεί, τους γονείς, συνοδούς των παιδιών που έλαβαν μέρος, τον επιδιαιτητή των αγώνων κ. Δημήτρη Σαρατζίδη, τους προπονητές του Ομίλου κ.κ. Κώστα Τζιγκουνάκη, Νίκο Μελισσουργάκη, Ζαχαρένια Συλλιγάρδου, Νικολέτα Λιονη, Μανόλη Φραγκιαδάκη, Γιάννη Ζώζιος και τον Τεχνικό Διευθυντη κ. Μανόλη Δολιανίτη για την άριστη οργάνωση και διεξαγωγή του τουρνουά.

Επιπλέον, ευχαριστεί την Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τον Δήμο Ηρακλείου, τον ΔΟΠΑΦΜΗ, στην Ζ΄ Ένωση Φιλάθλων Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης και κυρίως την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης για την ανάθεση των αγώνων.

Τέλος τους χορηγούς της διοργάνωσης για την απαραίτητη στήριξη και την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News