Τσιτσιπάς εναντίον Τζόκοβιτς σήμερα στις 19:30

Αθλητισμός
Τσιτσιπάς εναντίον Τζόκοβιτς σήμερα στις 19:30

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του σε Masters 1000 θα διεκδικήσει στην Μαδρίτη ο 20χρονος τενίστας…

Μία ημέρα μετά τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται μπροστά σε μία άλλη, ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση απόψε στην Μαδρίτη (12/5, 19:30 Cosmotesports 6): τον σημαντικότερο τίτλο από την ημέρα που έγινε επαγγελματίας τενίστας, σε ένα "χιλιάρι" τουρνουά της ATP.

Αντίπαλός του στον τελικό του Mutua Madrid Open; Το Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Κόντρα στον οποίον, παρεμπιπτόντως, έχει 1-0 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις!

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 20χρονος τενίστας φτάνει σε τελικό ενός τουρνουά Masters 1000. Το 2018 είχε φτάσει μέχρι τον τελικό στο Τορόντο, εκεί όμως δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια τον Ράφαελ Ναδάλ, χάνοντας εύκολα με 2-0 σετ. Όπως απέδειξε όμως και χθες, όταν νίκησε τον "βασιλιά του χώματος" στην αγαπημένη του επιφάνεια, μέσα στο σπίτι του, ο Τσιτσιπάς είναι τελείως διαφορετικός τενίστας σε σχέση με πριν από ένα χρόνο.

"Είμαι πιο έμπειρος πια απ' ότι πριν από ένα χρόνο και αυτό παίζει τεράστιο ρόλο. Είμαι επίσης και πιο θαρραλέος πλέον, με μεγαλύτερη τόλμη και πολύ σκληρότερος πνευματικά. Θα είμαι πολύ καλύτερα συγκεντρωμένος και ψυχολογικά έτοιμος για μάχη, κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό στο ματς", έλεγε μετά την πρόκριση επί του Ναδάλ ο Τσιτσιπάς, ο οποίος μπορεί να λέει ότι είναι... αήττητος κόντρα στον Τζόκοβιτς. Μία φορά αναμετρήθηκαν (στους "16" του περσινού Ρότζερς Καπ στο Τορόντο), μία νίκη μετράει ο Έλληνας τενίστας...

Άλλο παιχνίδι τότε, βέβαια, και άλλο απόψε. Ο Τζόκοβιτς δεν ξεκίνησε καλά το 2019, ωστόσο τελευταία έχει επιστρέψει στην κατάσταση με την οποία ολοκλήρωσε το 2018. Στον ημιτελικό πέταξε εκτός συνέχειας τον πιο φορμαρισμένο παίκτη στο χώμα αυτή τη στιγμή, τον Ντόμινικ Τιμ με 2-0 σετ (7-6, 7-6), ενώ ακόμα δεν έχει χάσει ούτε σετ στην Μαδρίτη.

Απόψε ο "Νόλε" θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο του σε ισάριθμους τελικούς στην Μαδρίτη (μετά το 2011 και το 2016) και θα επιχειρήσει να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ναδάλ για τους περισσότερους τίτλους σε Masters 1000, κατακτώντας τον 33ο στην καριέρα του. Έχει ρεκόρ 32-15 σε τελικούς Masters 1000, την ώρα που ο Τσιτσιπάς έχει 0-1. Η διαφορά εμπειρίας και παραστάσεων φυσικά και είναι χαώδης μεταξύ του 32χρονου Σέρβου και του 20χρονου Έλληνα...

"Δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Είναι φορμαρισμένος, νεαρός και βρίσκεται ήδη στο Top 10. Ελπίζω να είμαι στα καλύτερά μου, διότι αυτό θα χρειαστεί για να τον νικήσω", δήλωσε μία ημέρα πριν από τον αποψινό τελικό ο Τζόκοβιτς. Τον σημαντικότερο τελικό που έχει δώσει έως τώρα στην βραχύβια επαγγελματική καριέρα του ο Τσιτσιπάς, ο οποίος ήταν τέτοια εποχή πριν από ένα χρόνο στο Νο. 40 της παγκόσμιας κατάταξης και δεν αριθμούσε κανέναν τίτλο. Πλέον, έχει εξασφαλισμένο το Νο. 7 (ακόμα κι αν ηττηθεί) και έχει ήδη τρεις τίτλους σε ATP 250.

Πηγή: Sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News