Στον τελικό του Estoril Open ο Τσιτσιπάς

Σπορ
Στον τελικό του Estoril Open ο Τσιτσιπάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκανε σπουδαία ανατροπή απέναντι στην Νταβίντ Γκοφέν, τον νίκησε με 2-1 σετ και στον τελικό θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Νταβίντοβιτς Φοκίνα - Κουέβας…

Λίγα λεπτά μετά τον θρίαμβο της Μαρίας Σάκκαρη στο τουρνουά του Ραμπάτ, όπου κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της καριέρας της, ήρθε ο Στέφανος Τσιτσιπάς να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, σε μια ονειρεμένη βραδιά για το ελληνικό τένις.

Ο 20χρονος τενίστας, Νο10 στην παγκοσμια κατάταξη, νίκησε 2-1 σετ τον Γάλλο, Νταβίντ Γκοφέν, στον ημιτελικό του Estoril Open, κάνοντας μάλιστα την ανατροπή και στον τελικό θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Νταβίντοβιτς Φοκίνα - Κουέβας.

Πλέον, διεκδικεί το τρίτο τρόπαιο της μέχρι σήμερα διαδρομής του στον πέμπτο τελικό της καριέρας του. Ο πρωταθλητής μας και ο Γκοφέν είχαν βρεθεί αντίπαλοι και στον ημιτελικό της Μασσαλίας το 2019 με τον Τσιτσιπά να επικρατεί με 7-6 (1), 6-2 και να προκρίνεται στον τελικό, όπου και κέρδισε τον τίτλο.

Ο Γκοφέν πήρε το πρώτο σετ με 6-3 και έκανε το 1-0, μπαίνοντας σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση, όμως η συνέχεια ανήκε στον Τσιτσιπά, ο οποίος πήρε τα δυο επόμενα σετ με 6-4 και 6-4 αντίστοιχα, έκανε το 2-1 και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του πορτογαλικού Όπεν. Πλέον, έχει όλα τα φόντα να σηκώσει το τρόπαιο!

Κομβικό ήταν το σημείο στο δεύτερο σετ, όταν ήταν μπροστά με 5-4, αλλά ο Γκοφέν είχε δυο μπρέικ πόιντ. Με τέσσερα εκπληκτικά πρώτα σερβίς κατάφερε να πάρει το γκέιμ και το σετ και να ισοφαρίσει. Στο τρίτο σετ, έσβησε τρία μπρέικ πόιντ του αντιπάλου του σε ένα γκέιμ (το γύρισε από 0-40), ενώ στο 4-4 έκανε ο ίδιος το κρίσιμο μπρέικ για το 5-4, εν συνεχεία κράτησε το σερβίς του και έφτασε στον θρίαμβο.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News