ΑΤΡ Finals : Πρώτος ο Φέντερερ, τέταρτος ο Τσιτσιπάς

Αθλητισμός
ΑΤΡ Finals : Πρώτος ο Φέντερερ, τέταρτος ο Τσιτσιπάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την κατάκτηση του Μαϊάμι Όπεν ο Φέντερερ ξεπέρασε τον Τζόκοβιτς και βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης για το ATP Finals…

Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου οι οκτώ κορυφαίοι της σεζόν στο τένις δίνουν ραντεβού στο Λονδίνο όπου διεξάγεται το ATP Finals. Η κούρσα για το Λονδίνο έχει και φέτος πολλούς διεκδικητές ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Το εξαιρετικό ξεκίνημα του τη φετινή σεζόν του έχει χαρίσει μέχρι στιγμής της τέταρτη θέση στην κατάταξη.

Συγκεκριμένα, ο Στεφ μετρά 1460 βαθμούς και είναι πάνω από τον Ντομινίκ Τιμ ο οποίος έχει 1145. Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το τι έχει καταφέρει φέτος ο Έλληνας τενίστας αρκεί να αναφέρουμε πως το ίδιο διάστημα πέρσι είχε 229 βαθμούς, δηλαδή 1231 λιγότερους και ήταν στην 76η θέση.

Την ίδια ώρα το Μαϊάιμ Όπεν έφερε ανακατατάξεις στην κορυφή της κούρσας. Εκεί πλέον βρίσκεται ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος έχει 2280 βαθμούς και τον ακολουθεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς με 2225 και ο Ραφαέλ Ναδάλ με 1605.

Φυσικά και είναι νωρίς ακόμα στη σεζόν, όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει μπροστά του σημαντικές ευκαιρίες να μαζέψει κι άλλους βαθμούς. Ειδικά στη χωμάτινη περίοδο πέρσι δεν είχε πάει ιδιαίτερα καλά με εξαίρεση την Βαρκελώνη όπου είχε φτάσει μέχρι τον τελικό και μπορεί να συγκεντρώσει πολλούς βαθμούς τόσο για την παγκόσμια κατάταξη, όσο και για εκείνη του ATP Finals.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τα 1,2 εκατομμύρια δολάρια που έχει βγάλει μέχρι στιγμής φέτος από τα έπαθλα βρίσκεται στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας πίσω από τους Τζόκοβιτς, Φέντερερ, Ναδάλ και Τιμ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΩΤΗ ΔΕΚΑΔΑ ΤΗΣ ATP RACE

Αθλητής Βαθμοί

Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία) 2280

Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 2225

Ραφαέλ Ναδάλ (Ισπανία) 1605

Στέφανος Τσιτσιπάς 1460

Ντομινίκ Τιμ (Αυστρία) 1145

Τζον Ίσνερ (ΗΠΑ) 1060

Γκαλ Μονφίς (Γαλλία) 995

Ντανίλ Μεντβέντεβ (Ρωσία) 895

Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ (Ισπανία) 890

Κέι Νισικόρι (Ιαπωνία) 890

Πηγή: sport24.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News