Πανέτοιμος για ένα ακόμη έπος ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Σπορ
Πανέτοιμος για ένα ακόμη έπος ο Στέφανος Τσιτσιπάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόντρα στον τεράστιο Ναδάλ στις 10:30 το πρωί ο ημιτελικός του αυστραλιανού OPEN

Μετά από τον άθλο απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ και την ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open κόντρα στον Μπαουτίστα Αγκούτ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει τώρα να κάνει μία ακόμα τεράστια υπέρβαση, καθώς αντιμετωπίζει σήμερα στις 10:30 το πρωί (Eurosport 1) τον Ράφα Ναδάλ με στόχο το εισιτήριο για τον τελικό.

Ο 20χρονος πρωταθλητής είναι το αουτσάιντερ κόντρα στο Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης ωστόσο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, γεγονός που του επιτρέπει να … ονειρεύεται ακόμη και τη νίκη! Και η αλήθεια είναι πως όσο δύσκολο κι αν φαντάζει κάτι τέτοιο, ο μικρός δείχνει ικανός να διεκδικήσει την μεγάλη έκπληξη.

«Πείσμωσα πολύ την τελευταία φορά που έχασα. Είπα στον εαυτό μου ότι έχω την ευκαιρία να τα πάω καλύτερα την επόμενη φορά. Επίσης είπα ότι μπορώ να τον κερδίσω γιατί τώρα ξέρω πώς παίζει. Δεν ήθελα να το πω αυτό, αλλά νιώθω ότι μπορώ να το κάνω. Ξέρω πολύ καλύτερα τις τακτικές που χρησιμοποιεί και θα είναι μεγάλη χαρά να βγω έξω στο γήπεδο, να παίξω καλό τένις και να φύγω με τη νίκη. Το θέλω πάρα πολύ», είπε για τον σημερινό του αντίπαλο ο Τσιτσιπάς.

Ναδάλ και Τσιτσιπάς έχουν αναμετρηθεί δύο φορές στο παρελθόν. Στον τελικού του Open της Βαρκελώνης το 2018 όπου ο Ισπανός επικράτησε 2-0 σετ και στον τελικό του Rogers Cup επίσης πέρυσι όπου και πάλι ο Ναδάλ είχε κερδίσει με το ίδιο σκορ.

Εκεί θα περιμένει ο νικητής του ζευγαριού Τζόκοβιτς-Πουίγ που αναμετρώνται αύριο (10:30), με τον Σέρβο τενίστα να είναι φυσικά το ακλόνητο φαβορί για να βρεθεί στον τελικό, έχοντας εδώ και καιρό βρεθεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Την ίδια ώρα, συναρπαστικές αναμένονται και οι μάχες των ημιτελικών στις γυναίκες, με την Πλίσκοβα να κοντράρεται με την Οσάκα και την Κβίτοβα με την Κόλινς, σε ματς που θα λάβουν χώρα σήμερα, ξημερώματα Πέμπτης  (05:00 και 06:30 αντίστοιχα).

Τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών στους άνδρες

Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο 14) - Ράφα Ναδάλ (Νο 2)

Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο 1) - Λούκας Πουίγ (Νο 28)

Τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών στις γυναίκες

Καρολίνα Πλίσκοβα (Νο 7) - Ναόμι Οσάκα (Νο 4)

Πέτρα Κβίτοβα (Νο 8) - Ντανιέλ Ρόουζ Κόλινς (Νο 35)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News