Δεν τα κατάφερε με τον Ναδάλ ο σπουδαίος Τσιτσιπάς

Σπορ
Δεν τα κατάφερε με τον Ναδάλ ο σπουδαίος Τσιτσιπάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O σπουδαίος Ράφα Ναδάλ παραήταν υψηλό εμπόδιο για τον Στέφανο Τσιτσιπά που ανήμερα των 20ων γενεθλίων του δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το θαύμα. Ηττήθηκε από τον 32χρονο Ισπανό με 2-0 σετ (6-2, 7-6) στον τελικό του Rogers Cup στο Τορόντο και έχασε για δεύτερη φορά φέτος από εκείνον, καθώς είχε προηγηθεί η αναμέτρησή τους στη Βαρκελώνη τον περασμένο Απρίλιο (6-2, 6-1) που πάντως δεν είχε καμία σχέση με την αποψινή.

Αυτό ήταν ένα ακόμη σπουδαίο "ιδιαίτερο μάθημα" για τον "Tsitsifast" που μέσα σε λίγες μέρες έβαλε το τένις στην καθημερινότητα του μέσου Έλληνα και έγινε η αιτία για να ασχοληθούν οι πάντες μαζί του σε μια περίοδο πολύ έντονη συναισθηματικά για τη χώρα. Το πείσμα και το πάθος του στο δεύτερο σετ, η αποφασιστικότητά του να μη χάσει χωρίς να παλέψει, ο τρόπος με τον οποίο "επιβίωσε", είναι η σημαντικότερη παρακαταθήκη για το μέλλον του στα κορτ.

Με την πορεία του στο Rogers Cup o Τσιτσιπάς αναρριχήθηκε στο νούμερο 15 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια βρισκόταν στο νούμερο 2205 και πέρυσι τέτοια εποχή παρακολουθούσε από το νούμερο 159. Την ίδια ώρα, στον τραπεζικό του λογαριασμό μπήκαν 500.340 δολάρια για τη συμμετοχή του στον τελικό του τουρνουά, με τον Ράφα Ναδάλ να παίρνει 1.020.425 δολάρια και να φτάνει τα 102.326.975 στο σύνολο της καριέρας του.

Αυτός ήταν ο 33ος τίτλος Masters για τον Ισπανό υπεραθλητή που έγινε μόλις ο τέταρτος τενίστας που έφτασε τα 80 τρόπαια (πέντε φέτος) μετά τους Τζίμι Κόνορς, Ιβάν Λεντλ, Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ναδάλ ανέβηκε στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, με το βλέμμα όλων να στρέφεται πλέον στο Western & Southern Open που διεξάγεται στο Σινσινάτι, πριν το US OPEN που θα γίνει στο Κουίνς της Νέας Υόρκης στα τέλη του Αυγούστου.

Ο Τσιτσιπάς επέλεξε να σερβίρει πρώτος, πήρε το πρώτο game με τέσσερις σερί πόντους, έδειξε έτοιμος, συγκεντρωμένος και αποφασισμένος, έχασε όμως το δεύτερο ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, έχασε και το τρίτο με τον Ναδάλ να κάνει έστω και δύσκολα το μπρέικ, έχασε και το τέταρτο έχασε και το πέμπτο. Ο Ισπανός έκανε δύο μπρέικ για να προηγηθεί με 4-1 στο πρώτο σετ, το οποίο πήρε με σκορ 6-2 σε 34 λεπτά. Ήταν πολύ σταθερός, δεν προβληματίστηκε, ήταν απλά ανώτερος.

Η αλήθεια είναι πως ο Ναδάλ έβρισκε συνεχώς και έναν νέο τρόπο για να "χαλάσει" το μυαλό του "άγουρου" αντίπαλόυ του. Ο Τσιτσιπάς φάνηκε αρκετές φορές εκνευρισμένος με τον εαυτό του, με αυτόν τον τρόπο μείωσε σε 2-1 games στο δεύτερο σετ, μείωσε και στο 3-2, είδε τον κόσμο να τον χειροκροτεί και να προσπαθεί να τον εμψυχώσει, είδε όμως και τον αντίπαλό του να ενοχλείται από αυτό. Ο Ισπανός απειλήθηκε περισσότερο σε σχέση με το πρώτο σετ, είδε τον Τσιτσιπά να ισοφαρίσει στο 5-5 και να περνάει και μπροστά με 6-5, ισοφάρισε με τρομερή δυσκολία στο 6-6 και πήρε το τάι-μπρέικ (7-5) για το 33ο Masters και το 80ο τρόπαιο της καριέρας του.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News