Συνεχείς διακρίσεις για τους Χανιώτες σφυροβόλους εντός και εκτός συνόρων

Σπορ
Συνεχείς διακρίσεις για τους Χανιώτες σφυροβόλους εντός και εκτός συνόρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φετινό ρεκόρ από τον Φραντζεσκάκη στη Νορβηγία, κυριάρχησαν οι υπόλοιποι στο φεστιβάλ ρίψεων...

Με ένα φετινό ρεκόρ σε διεθνές μίτινγκ και διακρίσεις στις εγχώριες διοργανώσεις κύλησε η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου σε ότι αφορά στον κλασικό αθλητισμό. Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης φαίνεται πως σταδιακά αφήνει πίσω του τα προβλήματα τραυματισμών και επιστρέφει σε τροχιά μεγάλων επιδόσεων. Ο Χανιώτης αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη αγωνίστηκε σε μίτινγκ στο Μπέργκερ της Νορβηγίας όπου κατέλαβε την 3η θέση στη σφυροβολία με 75,70μ., επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ.

Ο Χανιώτης σφυροβόλος επιδιώκει μέσα από τους αγώνες να επιστρέψει σε βολές κοντά στο ρεκόρ του και παράλληλα να φτάσει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Ο Φραντζεσκάκης αγωνίζεται σήμερα στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει το ισχυρό δίδυμο των Πάβελ Φάιντεκ (παγκόσμιος πρωταθλητής) και Βόιτσεκ Νοβίτσκι (χρυσός Ολυμπιονίκης) όπως και τον Αμερικανό με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο (80.88μ.) Ρούντι Γουίνκλερ.

Σε ότι αφορά στις εγχώριες διοργανώσεις που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες, στο φεστιβάλ ρίψεων “Μανώλης Μανωλόπουλος”, το αγώνισμα της σφυροβολίας αποδείχθηκε Χανιώτικη υπόθεση, στο Δημοτικό Στάδιο της Τρίπολης. Ο Μιχάλης Αναστασάκης αναδείχθηκε νικητής με 74,71μ. και συνέχισε τις σταθερές εμφανίσεις στη σεζόν. Κοντά στο ρεκόρ του κινήθηκε ο Ιβάν Μενγκλεμπέη, ο οποίος ήταν δεύτερος με 73,54μ. Η τριάδα στο αγώνισμα έκλεισε με τον Ορέστη Ντουσάκη με 70,65 μ.

Από κει και πέρα, είχαμε το διεθνές μίτινγκ «Δρόμεια», στη Βάρη. Ο Κώστας Δουβαλίδης του «Ελ. Βενιζέλου» σημείωσε την καλύτερη φετινή του επίδοση σημείωσε στα 110 μ. εμπόδια. Ο 36χρονος πρωταθλητής διένυσε την απόσταση σε 13.64, βελτιώνοντας το 13.75 που είχε φετινό ρεκόρ και πήρε τη 2η θέση. Η εμφάνιση αυτή του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει σε ακόμη καλύτερους χρόνους και στόχος του είναι να καταφέρει να πάρει την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. “Ήταν μια καλή κούρσα. Αυτός ο χρόνος μου δίνει τη δυνατότητα να ελπίζω ότι θα βρω καλές κούρσες σε μίτινγκ στο εξωτερικό”, τόνισε ο Δουβαλίδης.

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος ήταν νικητής στα 100 μ. τερματίζοντας σε 10.44 επίδοση που έχει πετύχει και πάλι φέτος. Η Δήμητρα Γναφάκη μπορεί να ξεκίνησε καλά τα πρώτα 150 μ. της κούρσας των χαμηλών εμποδίων, ωστόσο τα λάθη που έκανε στη συνέχεια δεν της επέτρεψαν να κάνει την επίδοση που θα ήθελε. Η αθλήτρια τερμάτισε σε 57.42 πίσω από την Τζαμαϊκανή Ντα Σίλβα (56.97), αθλήτρια που νίκησε την περασμένη εβδομάδα. “Θα έπρεπε να έχω νικήσει σήμερα. Ήταν μια κούρσα στα μέτρα μου, στην οποία όμως έκανα αρκετά λάθη. Παρότι μου βγήκαν τα 15άρια στα πρώτα τρία εμπόδια, στη συνέχεια έχασε αρκετές φορές το ρυθμό μου. Την ερχόμενη εβδομάδα έχω το Εαρινό και περιμένω και μια απάντηση από μια διοργάνωση στη Νίκαια”, είπε η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News