ΣΕΓΑΣ: Απάντηση της Σοφίας Σακοράφα στον Αυγενάκη

Σπορ
ΣΕΓΑΣ: Απάντηση της Σοφίας Σακοράφα στον Αυγενάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραμονές των εκλογών και ο απερχόμενος Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης… φροντίζει επιμελώς να φέρνει στα όρια τους ανθρώπους που ηγούνται Ομοσπονδιών και έχουν γράψει ιστορία στον ελλληνικό αθλητισμό.

Αυτή τη φορά έκανε δηλώσεις σχετικά με τη μη διεκδίκηση από την Ελλάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου του 2027, με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ να βγαίνει στην αντεπίθεση και να απαντά στον Λ. Αυγενάκη:

“Προφανώς ο Υφυπουργός αθλητισμού αγνοεί ή σκοπίμως αποκρύπτει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν  στα στάδια της χώρας μας.

Αυτή τη στιγμή η χώρα μας διαθέτει, ένα μόνο πιστοποιημένο στάδιο, αυτό των Σερρών.

Η Αττική στερείται σταδίου διεξαγωγής αγώνων ακόμη και επιπέδου διασυλλογικού πρωταθλήματος. Δε διαθέτει κλειστό στάδιο, στάδιο ρίψεων, ενώ το ΟΑΚΑ είναι κατεστραμμένο και δεν είναι δυνατό να φιλοξενήσει καμία διοργάνωση. Την ίδια ώρα το κλειστό προπονητήριο του στίβου στο ΟΑΚΑ έσταζε όλο το χειμώνα νερό με κίνδυνο να σημειωθεί σοβαρό ατύχημα.

Η ανάληψη μιας μεγάλης διοργάνωσης απαιτεί σημαντικές προϋποθέσεις, όπως ένα πλήρως εξοπλισμένο στάδιο, ένα προθερμαντήριο, αλλά  και πιστοποιημένα στάδια για προπονητήρια.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού στη διάρκεια της θητείας του δεν προχώρησε σε καμία ουσιαστική ανακατασκευή σταδίου. Ακόμη και σε στάδια που έγιναν κάποιες παρεμβάσεις όπως στου Καυτανζογλείου, το στάδιο Ελευθερία ή των Ιωαννίνων, το αποτέλεσμα ήταν τόσο κακό που ακόμη αναζητούνται οι εργολάβοι για να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Είμαστε στη διάθεση του Υφυπουργού να του παραδώσουμε έναν πλήρη φάκελο με φωτογραφικό υλικό από τα στάδια όλης της χώρας, προκειμένου να διαπιστώσει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Οι πρωταθλητές μας εδώ και χρόνια καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά αντιξοότητες και να γυμναστούν σε άθλιες συνθήκες, την ίδια ώρα που οι συναθλητές τους σε όλη την Ευρώπη απολαμβάνουν αυτά που δικαιούνται”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News