Μέσα στα στραβά του ελληνικού αθλητισμού, ευτυχώς στον ΣΕΓΑΣ ηγείται η Σακοράφα...

Απόψεις
Μέσα στα στραβά του ελληνικού αθλητισμού, ευτυχώς στον ΣΕΓΑΣ ηγείται η Σακοράφα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την παρουσία της στο Ηράκλειο για το Run Greece η Σοφία Σακοράφα έδωσε ακόμα μεγαλύτερη αίγλη στη διοργάνωση...

Πρόκειται για μια σπουδαία προσωπικότητα που αν μη τι άλλο γνωρίζει πολύ καλά τι έχει ανάγκες έχει ο ελληνικός κλασικός αθλητισμός. Και μέσα στα τόσα στραβά κι ανάποδα που έχουν δει τα μάτια μας (και εξακολουθούν να βλέπουν) στον χώρο του στίβου (και όχι μόνο βέβαια), μέσα στα τόσα προβλήματα των γηπεδικών εγκαταστάσεων, η Σακοράφα ήταν ευτυχώς η μεγάλη νικήτρια στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ. Και κάτι ακόμα:

Η αγαστή συνεργασία της με ανθρώπους-κολόνες για τον κρητικό στίβο, τον Γιατρουδάκη από τα Χανιά και τον Αντωνακάκη από το Ηράκλειο μόνο οφέλη μπορεί να φέρει!

Η Σοφία Σακοράφα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα. Μια από τις καλύτερες αθλήτριες στον ακοντισμό στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, η οποία είχε σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των γυναικών, με βολή στα 74,20 μ. το 1982. Φυσικά, αυτή η βολή ήταν και το πανελλήνιο ρεκόρ, μέχρι την αλλαγή του  βάρους του ακοντίου το 1999.

Η μεγαλύτερη αθλητική διάκριση της Σακοράφα, πέραν του παγκοσμίου ρεκόρ, ήταν η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβο το 1982 στην Αθήνα, με βολή στα 67,04 μ.

Η Σακοράφα από τον Απρίλιο του 2021, είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, της αρχαιότερης ελληνικής Ομοσπονδίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News