Στίβος

«Run Greece Ηράκλειο»: Κλειστό την Κυριακή 07:00-14:00 το κέντρο της πόλης

Περισσότερες από 2.600 οι συμμετοχές στον αγώνα- γιορτή…

Το Ηράκλειο και το Run Greece, είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους εκατοντάδες δρομείς από όλη την Κρήτη, αφού οι μέχρι σήμερα εγγραφές ξεπέρασαν ήδη τις 2.600 και αναμένεται μέχρι και το Σάββατο να έχουν εξαντληθεί οι διαθέσιμες θέσεις εγγραφής και συμμετοχής.

Όπως ενημερώνουν οι διοργανωτές εάν υπάρξουν ελεύθερες θέσεις θα δοθούν το Σάββατο 1 Απριλίου από 10.00 – 20.00 στο Παγκρήτιο στάδιο, Δυτική Πλευρά (θύρα 1).
Την Κυριακή, ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται εγγραφές.
Σύμφωνα με τις οδηγίες οι δρομείς που έχουν κάνει εγγραφή πρέπει να παραλάβουν τον εξοπλισμό τους από το Παγκρήτιο Στάδιο (Δυτική πλευρά – Θύρα 1) το Σάββατο 1 Απριλίου από 10.00 – 20.00 (οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται στο στάδιο πεζοί από το δυτικό φυλάκιο του σταδίου μέχρι και την θύρα 1).
Την Κυριακή 2 Απριλίου συστήνεται σε όλους τους συμμετέχοντες να προσέρχονται στην Πλατεία Ελευθερίας τουλάχιστον 1 ώρα πριν από την εκκίνηση τους αγωνίσματος τους ενώ όπως έγινε γνωστό την Κυριακή 07:00-14:00 θα είναι κλειστό το κέντρο της πόλης στην διέλευση οχημάτων για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Ώρες εκκινήσεων από την Πλατεία Ελευθερίας:
10.00: Εκκίνηση 10χλμ.
11.30: Εκκίνηση Παιδικού Αγώνα
11.45: Εκκίνηση 5 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. - Ε.Α.Σ. Σ.Ε.ΓΑ.Σ. Κρήτης . Το «RUN GREECE Ηράκλειο» έχει χορηγούς τα Super Market Χαλκιαδάκης, τις Μινωικές Γραμμές, το Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης και την Ergo Ασφαλιστική και διεξάγεται με τη συνεργασία του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών Καλλιπάτειρα.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμήσεις
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από την Κυριακή (2/4) σε δρόμους του Ηρακλείου λόγω της διεξαγωγής αγώνα δρόμου με την επωνυμία «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2023».

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η κυκλοφορία και στάθμευση όλων των οχημάτων κατά τις ώρες 07:30 έως 14:00 την Κυριακή 02.04.2023 στο κάτωθι οδικό δίκτυο:

Στην Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου, από την συμβολή της με την οδό Μητσοτάκη μέχρι την συμβολή της με την οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου (κυκλικός κόμβος) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Στην Λ. Γιαμαλάκη από την οδό 1878 έως την οδό Σοφ. Βενιζέλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Σοφ. Βενιζέλου.
Στην οδό Αρχ. Μακαρίου από την συμβολή της με τη Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου (κυκλικός κόμβος) μέχρι την συμβολή της με τη Λ. Καλοκαιρινού (κυκλικός κόμβος) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Στην Λ. Πλαστήρα από την Χανιώπορτα μέχρι την Πύλη Ιησού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πύλη Ιησού.
Στην οδό Κονδυλάκη, από την οδό Γ. Γεωργιάδη (κυκλικός κόμβος) έως την οδό Πλαστήρα (κυκλικός κόμβος) στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλαστήρα.
Στην οδό Έβανς, από την συμβολή της με την Λ. Πλαστήρα έως την συμβολή της με την Χαρ. Τρικούπη (Κυκλικός κόμβος) και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας που διέρχονται κάτω από την Πύλη Ιησού.
Στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, από την Λ. Δημοκρατίας έως την οδό Πύλη Ιησού (κυκλικός κόμβος) στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Χαρ. Τρικούπη (τμήμα του δρόμου που εφάπτεται με τη νότια πλευρά του Πάρκου Γεωργιάδη).
Στην Λ. Δημοκρατίας από την οδό Αναλήψεως έως και την Χρ. Τρικούπη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Χρ. Τρικούπη (τμήμα της οδού που εφάπτεται με την ανατολική πλευρά του Πάρκου Γεωργιάδη),
Στην οδό Ανθεμίου από την συμβολή της με την οδό Αρχιμήδους έως την συμβολή της με την οδό Σοφοκλέους.
Στην Λ. Δημοκρατίας από την οδό Αναλήψεως έως την οδό Ανεμογιάννη και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.
Στην οδό Ανεμογιάννη και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.
Στο τμήμα της οδού Αβέρωφ που εφάπτεται με τη βόρεια πλευρά της Πλατείας Ελευθερίας.
Στην οδό Δούκως Μποφώρ από την οδό Λ. Ικάρου έως την οδό Ανεμογιάννη (κυκλικός κόμβος) στο ρεύμα κυκλοφορίας προς πλατεία Ελευθερίας.
Στην οδό πέριξ Πλατείας Ελευθερίας, από τον κυκλικό κόμβο που συμβάλλουν οι οδοί Ανεμογιάννη - Ξανθουδίδου - Δούκως Μποφόρ μέχρι την οδό Ιδομενέως.
Επίσης αντιδρομείται η οδός Ι. Μητσοτάκη, με κατεύθυνση των οχημάτων από την Πλατεία 18 Άγγλων προς την οδό Γιάννη Χρονάκη και ταυτόχρονη απαγόρευση κίνησης οχημάτων από την οδό Χρονάκη προς πλ. 18 Άγγλων και στις δυο λωρίδες κυκλοφορίας.

Επιπλέον, κατά τις ώρες 11:15 έως 12:00 την Κυριακή 02.04.2023, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στα εξής σημεία:


Στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, από την οδό Αθηνάς μέχρι τη Λ. Δημοκρατίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Δημοκρατίας.
Στην Λ. Δημοκρατίας, από την οδό Χαριλάου Τρικούπη μέχρι την οδό Αναλήψεως, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς οδό Αναλήψεως.
Η είσοδος των οχημάτων από τα ενετικά τείχη προς το κέντρο της πόλεως θα επιτρέπεται:

Από την Λ. 62 Μαρτύρων (Χανιώπορτα) με υποχρεωτική κατεύθυνση στην Λ. Καλοκαιρινού,
Από την Λ. Ικάρου - Δούκως Μποφόρ – Επιμενίδου.
Η έξοδος των οχημάτων από το κέντρο πόλεως εκτός των ενετικών τειχών θα επιτρέπεται:

Από Λ. Καλοκαιρινού - Χανιώπορτα - Λ. 62 Μαρτύρων.
Από οδό Έβανς - Λ. Πλαστήρα - Κομμένο Μπεντένι – οδό Κονδυλάκη.
Από οδό Δούκως Μποφόρ προς Ν. Αλικαρνασσό μέσω της Λ. Νεάρχου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο που αναφέρεται παραπάνω, κατά τις ώρες εφαρμογής των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα διεξάγεται μέσω παράπλευρων οδών, στις οποίες επίσης θα εφαρμοσθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας που θα προκύψει από την διακοπή.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια