Τον λένε Μανόλη, έχει και κρητική ψυχή...

Απόψεις
Τον λένε Μανόλη, έχει και κρητική ψυχή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι ένα παιδί που από την πρώτη στιγμή που το είδα-έστω στους τηλεοπτικούς δέκτες-αισθάνθηκα πραγματικά μεγάλο θαυμασμό!

Ήταν και είναι ένα παιδί ο Μανόλης που έχει πει πολλές φορές πως έχει βιώσει τον ρατσισμό στην χώρα μας αλλά όπως και ο Αντετοκούνμπο από τη στιγμή που πετυχαίνει πλέον τόσο μεγάλες διακρίσεις...θα βιώνει και την υποκρισία! Θα λένε όλοι τα καλύτερα, οι πολιτικοί θα θέλουν φωτογραφίες μαζί του και όλα τα σχετικά!

Όσο για τον Μίλτο τον Τεντόγλου που αναγκαζόταν μέχρι πρόσφατα να κάνει σημαντικές προπονήσεις προετοιμασίας σε ένα κλειστό χώρο που έσταζε και έμπαζε νερά και για να το γράψουμε στα κρητικά να το καταλάβουν...και όλοι οι Κρητικοί είχε...κάνει κολύμπα, απλά έκανε ό, τι περιμέναμε και πάλι και πήρε το χρυσό σηκώνοντας την ελληνική σημαία πιο ψηλά από όλες μέσα στην Πόλη. Ας γυρίσουμε όμως στον Μανόλη τον Καραλή που δεν είναι Κρητικός αλλά έχει τη ψυχή Κρητικού αλλά και μόνο τα καλά στοιχεία που πρέπει να έχει ένας Κρητικός...

Ο πατέρας του, Χάρης, κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας, ενώ η μητέρα του, Σάρα, είναι από την Ουγκάντα. Ο Καραλής ανήκει στο τμήμα στίβου του Γ.Σ. Κηφισιάς και προπονούταν με τον Βασίλη Μεγαλοοικονόμου.

Έχει συμμετοχές σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U18, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U18 του 2015 και σε δύο Βαλκανικούς Αγώνες Κλειστού Στίβου, το 2015 και το 2016 καθώς και σε μια Ολυμπιάδα στο Τόκιο της Ιαπωνίας το 2020 όπου κατέκτησε την 4η θέση ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του σε κλειστό στίβο (5.80). Η μεγαλύτερη διάκρισή του είναι το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U18 το 2015 που πραγματοποιήθηκε στο Κάλι της Κολομβίας.[3] Σε εθνικό επίπεδο, ο Καραλής κέρδισε την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου το 2016 που αποτελεί την μεγαλύτερη διάκρισή του σε πρωτάθλημα ανωτέρου επιπέδου.

Το προσωπικό ρεκόρ του είναι 5.86μ., που το πραγματοποίησε στις 18/02/2023 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. [4]

Η καλύτερη επίδοσή του τόσο στον ανοιχτό όσο και στον κλειστό στίβο αποτελεί τις κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο στην κατηγορία κάτω των 18 ετών (U18) σε κάθε τομέα ξεχωριστά, αλλά και συνολικά η επίδοσή του στον ανοιχτό. Επίσης ο Καραλής βελτίωσε το Ελληνικό Εθνικό ρεκόρ Παίδων που ήταν 5.54 από τον ίδιο και ισοφάρισε το Ελληνικό Εθνικό ρεκόρ Νέων Ανδρών. Η επίδοσή του στον κλειστό συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία U20.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News