Σοφία Σακοράφα: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, εγγύηση για την ιστορική Ομοσπονδία!

Σπορ
Σοφία Σακοράφα: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, εγγύηση για την ιστορική Ομοσπονδία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει συνδεθεί για πάντα με το παγκόσμιο ρεκόρ για τον ακοντισμό που έκανε στα Χανιά...

Η Σοφία Σακοράφα, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ), δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για την πορεία της στον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο. Είναι μια μεγάλη προσωπικότητα με επιτυχίες και διαδρομή που θα ζήλευαν πολλοί και στον πολιτικό στίβο!

Εμείς θα σταθούμε εδώ κυρίως στην αθλητική της διαδρομή που μάλιστα έφτασε στο ζενίθ για την ίδια στην Κρήτη! Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά έγραψε την ιστορία για το όνομά της που δεν ξεχάστηκε ποτέ από τότε στους φίλους του αθλητισμού και στην Ελλάδα. Ας δούμε λοιπόν την πορεία της αθλήτριας Σοφίας Σακοράφα πιο αναλυτικά: Άρχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό σε ηλικία 15 ετών, αγωνιζόμενη με τα χρώματα του Γ.Σ. Τρικάλων.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 1982 στο διεθνές meeting Βενιζέλεια-Χανιά στα Χανιά, πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ με επίδοση 74,20 μέτρα. Η επίδοση αυτή παρέμεινε πανελλήνιο ρεκόρ μέχρι την εισαγωγή του νέου τύπου ακοντίου, οπότε και όλα τα ρεκόρ μηδενίστηκαν.

Παρέμεινε κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο ως και την 13η Ιουνίου του 1983 όταν στο Τάμπερε της Φινλανδίας η Τιίνα Λίλακ το κατέρριψε με επίδοση 74,76 μέτρα.

Συνολικά πέτυχε 17 φορές πανελλήνιο ρεκόρ, βελτιώνοντάς το συνολικά πάνω από 30 μέτρα.

Είναι απόφοιτη της Εθνικής Ακαδημίας Σωματικής Αγωγής Θεσσαλονίκης (σήμερα ΤΕΦΑΑ).

 Η Σοφία Σακοράφα είναι η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ από τις 31 Μαρτίου του 2021 και σε ένα περίπου μήνα συμπληρώνει δύο χρόνια πετυχημένης θητείας!

Η 21η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ  είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στην ηγεσία της ομοσπονδίας στα 124 χρόνια ιστορίας της (ιδρύθηκε το 1897) και η θητεία της είναι τετραετής, διαδεχόμενη τον Κώστα Παναγόπουλο που βρισκόταν στη θέση αυτή από το 2012. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News