Στίβος

Παρουσία της Τζένγκο το Κύπελλο Ρίψεων στο Ηράκλειο

Το Σάββατο οι αγώνες σε Παγκρήτιο και Στάδιο Ελευθερίας...

Τα βλέμματα του ελληνικού κλασικού αθλητισμού, μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο ΣΕΦ, επικεντρώνονται στο Ηράκλειο όπου θα φιλοξενηθεί το προσεχές Σάββατο το «8ο Κύπελλο Χειμερινών Ρίψεων»! Οι αγώνες αναμένονται με αυξημένο ενδιαφέρον αφού η διοργάνωση αποτελεί τον σημαντικότερο αγώνα ρίψεων ανοιχτού στίβου στην Ελλάδα και για αυτό οι πρώτοι νικητές αξιολογούνται με 25 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη. Επίσης αποτελεί πρόκριση για το νικητή της σφυροβολίας Κ23 Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα χειμερινών ρίψεων και συμπεριλαμβάνεται από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. στους εγκεκριμένους αγώνες επίτευξης ορίων, για την πρόκριση των αθλητών – τριών στα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2023.
τις αρχικές δηλώσεις συμμετοχής ξεχωρίζει η συμμετοχή της Πρωταθλήτριας Ευρώπης 2022 στο Ακοντισμό Γυναικών, Ελίνας Τζένγκο η οποία έχει κατακτήσει και χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων. Συμμετέχουν επίσης ο Παγκόσμιος πρωταθλητής στη σφυροβολία Κ20 Γιάννης Κορακίδης και η δεύτερη παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Δισκοβολία Κ20 Φιλιππίδου Αρετή. Στη σφυροβολία Κ23 συμμετέχει ο δεύτερος Παγκόσμιος πρωταθλητής 2021, Ορέστης Ντουσάκης (Γ.Σ Ελ. Βενιζέλος).
Στη σφαιροβολία Ανδρών ξεχωρίζουν οι συμμετοχές του Τάσου Λατιφλάρι, πρωταθλητή Ελλάδας στην κατηγορία Ανδρών τόσο το 2022 όσο και το 2023 στον κλειστό στίβο και του Οδυσσέα Μουζενίδη δεύτερου πανελληνιονίκη κλειστού στίβου 2023.
Στο ακοντισμό Γυναικών θα συμμετέχει η Αφροδίτη Μανιού (Ο.Φ.Η.) δεύτερη πρωταθλήτρια Ελλάδας 2022, μετά την Ελίνα Τζένγκο και στη σφυροβολία Κ20 η πρωταθλήτρια Ελλάδας Αφροδίτη Τζατζιμάκη (Γ.Σ Ελ. Βενιζέλος) και 6η νικήτρια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ18 το 2022.
Στη δισκοβολία Γυναικών θα συμμετέχει η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, μόνιμη πρωταθλήτρια Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, με συμμετοχή σε δύο Ολυμπιάδες.
Η αγωνιστική δράση θα διεξαχθεί στο Ε.Α.Κ.Η. (Ελευθερίας) για τα αγωνίσματα σφαιροβολίας, δισκοβολίας και σφυροβολίας και στο Παγκρήτιο στάδιο για το αγώνισμα του Ακοντισμού.


Το πρόγραμμα των αγώνων:09:15 Δισκοβολία Κ18 Ανδρών , 09:30 Σφαιροβολία Κ18 Γυναικών, 10:30 Δισκοβολία Κ18 Γυναικών, Σφαιροβολία Κ18 Ανδρών , 11:45 Σφυροβολία Κ18 Ανδρών Ε.Α.Κ.Η. (Ελευθερίας), 12:00 Ακοντισμός Γυναικών – Κ20 Γυναικών ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ, 13:00 Σφυροβολία Κ18 Γυναικών Ε.Α.Κ.Η. (Ελευθερίας), 13:30 Ακοντισμός Ανδρών – Κ20 Ανδρών ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ , 14:15 Σφυροβολία Ανδρών – Κ20 Ανδρών, Σφαιροβολία Γυναικών – Κ20 Γυναικών Ε.Α.Κ.Η. (Ελευθερίας), 15:00 Ακοντισμός Κ18 Γυναικών ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ, 15:30 Σφαιροβολία Ανδρών – Κ20 Ανδρών, 15:45 Σφυροβολία Γυναικών – Κ20 Γυναικών Ε.Α.Κ.Η. (Ελευθερίας), 16:30 Ακοντισμός Κ18 Ανδρών ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ, 17:15 Δισκοβολία Γυναικών – Κ20 Γυναικών, 18:45 Δισκοβολία Ανδρών – Κ20 Ανδρών Ε.Α.Κ.Η. (Ελευθερίας).
*το οριστικό ωρολόγιο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μετά την επεξεργασία των δηλώσεων συμμετοχής
«Μια διοργάνωση – γιορτή – για τους αθλητές των ρίψεων όλων των κατηγοριών, που έχουν την ευκαιρία να δείξουν τις αγωνιστικές τους ικανότητες. Ο σύγχρονος, κορυφαίος Ολυμπιακών προδιαγραφών κλωβός, οι ανακατασκευασμένες βαλβίδες σε συνδυασμό με την εξαιρετική “θέση” που βρίσκεται το Στάδιο Ελευθερίας μας προϊδεάζει για μεγάλα ρεκόρ από τους κορυφαίους ρίπτες της Ελλάδας. Να είμαστε όλοι εκεί!», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Διοικούσα Επιτροπή Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια