Χρυσό μετάλλιο! Σάρωσε στο ευρωπαϊκό ο Μίλτος Τεντόγλου!

Σπορ
Χρυσό μετάλλιο! Σάρωσε στο ευρωπαϊκό ο Μίλτος Τεντόγλου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτος στην Ευρώπη με άλμα 8.52μ. που αποτελεί ρεκόρ ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Αντίπαλος του Μίλτου Τεντόγλου στον αποψινό τελικό του μήκος στο ευρωπαϊκό στίβου ήταν μόνο ο... εαυτός του και με μία σαρωτική εμφάνιση και άλμα στα 8.52μ. (ρεκόρ αγώνων και κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο) είναι ξανάπρωταθλητής Ευρώπης!

Έναν χρόνο μετά τη στέψη του ως Ολυμπιονίκης και μετά το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο μετάλλιο, ο Τεντόγλου έκανε τρομερή εμφάνιση στο Μόναχο και με μεγάλη διαφορά και μεγάλη άνεση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

//--> //-->

Παράλληλα, έγινε μόλις ο τέταρτος που γίνεται back to back πρωταθλητής Ευρώπης μετά τους Βίλεμ Λέχουμ, Ιγκορ Τερ Οβανεσιάν και Γκρεγκ Ράδερφορντ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκίνησε τον τελικό με ένα μεγάλο μεν, άκυρο δε άλμα. Στο δεύτερο άλμα του ο Μίλτος Τεντόγλου ανέβηκε στα 8.23μ., για να πετάξει αμέσως μετά στα 8.35μ. στην τρίτη του προσπάθεια. Εκεί έγινε το πρώτο ξεκαθάρισμα με τους Μπανίγκο, Γιούσκα, Άνιτς και Κίπλεσουντ να ολοκληρώνουν τον αγώνα τους καταλαμβάνοντας τις τέσσερις τελευταίες θέσεις. Φτάσαμε έτσι στην τέταρτη προσπάθεια όπου ο Μίλτος Τεντόγλου τελείωσε τον τελικό μια και καλή. Με το τεράστιο άλμα του στα 8.52μ. δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Στη συνέχεια δεν έκανε άλλο άλμα στον τελικό αφού ήταν αχρείαστο.

Η κατάταξη του τελικού

Μίλτος Τεντόγλου 8.52

Τζέικομπ Φίντσαμ-Ντιουκς (Μ. Βρετανία) 8.06μ.

Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία) 8,06

Ζουλς Πομερί (Γαλλία) 8,06

Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 7.98

Χένρικ Φλάτνες (Νορβηγία) 7,83

Χέκτορ Σάντος (Ισπανία) 7,82

Μάρκο Τσέκο (Κροατία) 7,77

//--> //-->

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News