Τέταρτη στον κόσμο στο βάδην η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Μια Αντιγόνη γράφει ιστορία...

Σπορ
Τέταρτη στον κόσμο στο βάδην η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Μια Αντιγόνη γράφει ιστορία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φοβερή και τρομερή! Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη η οποία κατέκτησε την 4η θέση στα 35χλμ. βάδην του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και με 2:41.58 διέλυσε για σχεδόν επτά λεπτά (2:47.48 το προηγούμενο) και το πανελλήνιο ρεκόρ, στον κορυφαίο αγώνα της καριέρας της και τον κορυφαίο αγώνα Ελληνίδας για το συγκεκριμένο αγώνισμα στη διοργάνωση.

Στην τέταρτη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο, η κορυφαία βαδίστρια βρισκόταν στο γκρουπ της 4ης θέσης από την αρχή. Αν και δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον γρήγορο ρυθμό των τριών αντιπάλων της που εν τέλει κατέκτησαν τα τρία μετάλλια, έκανε την επίθεσή της στα τελευταία χιλιόμετρα και από 6η, βρέθηκε 4η.

"Δεν έχω λόγια να περιγράψω τη χαρά μου. Ήταν πολύ ωραία κούρσα. Στο τελευταίο πεντάρι ανέβασα ρυθμό για να βρω τις θέσεις που ήθελα. Ήξερα ότι μπορούσα να κάνω τέτοια κούρσα, αλλά όχι τόσο γρήγορη. Ήταν η πιο γρήγορη κούρσα της καριέρας μου, μία από τις αγαπημένες κούρσες μου", τόνισε στα πρώτα λόγια της η 38χρονη αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Κίμπερλι Γκαρσία Λεόν από το Περού, το αργυρό μετάλλιο κατέλαβε η Πολωνή Καραζίνα Ζτζιένμπλο, η οποία προπορευόταν μαζί με την Γκαρσία Λεόν για μεγάλο διάστημα και τρίτη ήταν η Κινέζα Σίτζε Τσιεγιάνγκ. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι τρεις νικήτριες κατέκτησαν τα ίδια μετάλλια και στα 20χλμ. βάδην προ ημερών.

Η Χριστίνα Παπαδοπούλου δεν άντεξε λόγω ενός προβλήματος στο πόδι, που την εμπόδισε και εγκατέλειψε στο 27ο χιλιόμετρο. "Πήγαινα για ατομικό ρεκόρ. Είμαι σε καλή κατάσταση. Νόμιζα ότι θα φτιάξει το πόδι. Είδα την Αντιγόνη και αυτό μου έδωσε χαρά", δήλωσε με δάκρυα στα μάτια. Στον αγώνα συμμετείχε και η Έφη Κουρκουτσάκη, που βρισκόταν λίγα δευτερόλεπτα πίσω από την Παπαδοπούλου στο μεγαλύτερο διάστημα. Εν τέλει, τερμάτισε στην 27η θέση με 3:02.27, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News