Στην 5η θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος η Στεφανίδη

Σπορ
Στην 5η θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος η Στεφανίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη μάχη στο επι κοντώ, στα 4.70μ. έμεινε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια…

Η Κατερίνα Στεφανίδη βρέθηκε σήμερα σε έναν ακόμη τελικό μεγάλης διοργάνωσης, αυτή τη φορά στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που είναι σε εξέλιξη στο Όρεγκον, και διεκδίκησε μέχρι την τελευταία της προσπάθεια να ανέβει στο βάθρο των νικητριών.

Η έμπειρη αθλήτρια ολοκλήρωσε τον αγώνα της στην 5η θέση με άλμα στα 4,70 μ., επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ ξεκίνησε την προσπάθεια της με επιτυχημένο άλμα στα 4,45 μ., πέρασε με την πρώτη τα 4,60 μ. και με την τρίτη τα 4,70 μέτρα. Έπειτα ο πήχης ανέβηκε στα 4,80 μ., εκεί όπου η αθλήτρια μετά το πρώτο άκυρο – και γνωρίζοντας πως ακόμη κι πέρναγε το ύψος θα ήταν εκτός μεταλλίων – , δοκίμασε στα 4,85 μ., ύψος που δεν κατάφερε να υπερβεί. Η “χρυσή” ολυμπιονίκης του Ρίο και πρώτη το 2017 στο Λονδίνο βρέθηκε για τρίτη δορά στην καριέρα της σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης, αφού το 2019 ήταν τρίτη στο Παγκόσμιο που έγινε στη Ντόχα.

Η ολυμπιονίκης του Τόκιο, Κέιτ Ναζότ αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην καριέρα της με άλμα στα 4,85 μ., σε μια χρονιά, όπου αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Η Σάντι Μόρις δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο για τρίτη διαδοχική διοργάνωση ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με άλμα στα 4,85 μέτρα. Οι δύο αθλήτριες ξεπέρασαν τις φετινές τους επιδόσεις και σημείωσαν την κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Την έκπληξη έκανε η Νίνα Κένεντι (Αυστραλία), που ξεπέρασε τα 4,80 μ. πέτυχε φετινό ρεκόρ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο της στη διοργάνωση. Μία θέση πάνω από την Στεφανίδη ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Τίνα Σούτϊ με 4,70 μ. ωστόσο καλύτερες προσπάθειες από την Ελληνίδα.

Η διαδρομή της Κατερίνας Στεφανίδη στους παγκόσμιους στίβους ξεκίνησε πολλά χρόνια πίσω. Από το 2014 κι έπειτα μετρά 14 συμμετοχές σε τελικούς κορυφαίων διοργανώσεων ανοιχτού και κλειστού, έχει ακούσει πέντε φορές τον εθνικό ύμνο να παίζει για εκείνη, ενώ συνολικά έχει κατακτήσει επτά μετάλλια!

Ικανοποιημένη η Στεφανίδη

Ικανοποιημένη από την εμφάνιση της και αισιόδοξη πως στο εγγύς μέλλον θα είναι σε θέση να πετύχει μεγάλες επιδόσεις εμφανίστηκε η Κατερίνα Στεφανίδη μετά την κατάκτηση της 5ης  θέση στο επί κοντώ στο Παγκόσμιο του Όρεγκον. Η έμπειρη αθλήτρια βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ με άλμα στα 4,70 μ. και ήδη σκέφτεται την επόμενη μεγάλη πρόκληση της χρονιάς, το Ευρωπαϊκό του Μονάχου.

“Οι συνθήκες ήταν καλές και είχε αρκετό ευνοϊκό άνεμο. Το περίμενα ότι αρκετές αθλήτριες θα ανέβουν ψηλά, όταν είδα τον αέρα. Είμαι ευχαριστημένη για το φετινό ρεκόρ, είμαι όμως καλά και σε θέση να κάνω ακόμη και πανελλήνιο ρεκόρ. Σήμερα δεν ήμουν καλά. Ένιωθα βαριά, το κατάλαβα από το ζέσταμα. Στο 4,80 μ. επέλεξα να αφήσω τις άλλες δύο προσπάθειες, κυρίως γιατί είχα ανάγκη να ξεκουραστώ από τα διαδοχικά άλματα και να συγκεντρωθώ. Αν είχα κάνει το 4,85 μ. θα ήταν 20 εκατοστά φετινό ρεκόρ. Ωστόσο αυτό το ύψος ήταν στις δυνατότητές μου“, είπε η Στεφανίδη, που αναφέρθηκε και στους υποστηρικτές που είχε στις εξέδρες του σταδίου. “Είχα πολλούς φίλους, είχα οικογένεια, αλλά και ανθρώπους από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, που με στήριζαν επειδή ήξεραν πως σπούδασα εκεί, ήταν πολύ όμορφα”, κατέληξε.

Η Στεφανίδη αναφέρθηκε και στον προπονητή της και σύζυγό της Μίτσελ Κρίερ, ο οποίος της έκανε μια ζεστή αγκαλιά με το τέλος του τελικού. “Είναι αρκετά περήφανος για εμένα. Από μια σχετικά μέτρια χρόνια μπήκαμε τελικό στο Παγκόσμιο και κατέκτησα την 5η θέση. Είναι αρκετά νωρίς για εμένα να βγάλω αυτή την εποχή μεγάλα άλματα, καθώς συνήθως προετοιμαζόμαστε για τα μεγάλα γεγονότα τον Αύγουστο. Ωστόσο πριν το Παγκόσμιο κατάφερα να κάνω μια πολύ καλή προετοιμασία. Θέλω να ελπίζω πως στο Μόναχο θα λέμε άλλα πράγματα. Πριν το Ευρωπαϊκό θα συμμετάσχω στο Diamond League του Μονακό“, είπε η αθλήτρια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News