Μανώλης Σηφάκης: Ο υπεραθλητής των μεγάλων αποστάσεων

Σπορ
Μανώλης Σηφάκης: Ο υπεραθλητής των μεγάλων αποστάσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μίλησε στην Κρήτη TV για την πρωτιά στον "Μινωικό Άθλο" και όχι μόνο...

Το γεγονός ότι βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων Μαραθωνοδρόμων της Κρήτης, επιβεβαίωσε και στον πρόσφατο «19ο Μινωικό Άθλο», ο Μανώλης Σηφάκης που με χρόνο 5 ώρες 17 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα κάλυψε τη διαδρομή 70 χιλιομέτρων που ενώνει τα Μινωικά Παλάτια Φαιστού και Κνωσού!

«Είναι δύσκολη η προσπάθεια στο Μινωικό Άθλο γιατί το σώμα από ένα σημείο και μετά σταματά να δουλεύει και δουλεύει η ψυχή, το πνεύμα σε πηγαίνει στον τερματισμό! Ο οργανισμός αντέχει μέχρι το 30ο – 40ο χιλιόμετρο, από και πέρα πρέπει να επιστρατεύσεις άλλες δυνάμεις για να καταφέρεις να τερματίσεις», τόνισε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ο υπεραθλητής από την Αγία Βαρβάρα και συνέχισε: «Έχει πολλά τεχνικά κομμάτια αυτός ο αγώνας και το πιο δύσκολο είναι από το 15ο μέχρι το 30ο χιλιόμετρο, που είναι μια ανηφόρα 600μ. υψομετρικό μέσα σε 15 χιλιόμετρα. Αυτό είναι το πρώτο κομμάτι δυσκολίας που όμως επειδή είσαι ξεκούραστος το βγάζεις. Τα τελευταία 10 χιλιόμετρα και έχοντας στην πλάτη άλλα 60 χιλιόμετρα, εκείνα είναι τα πιο δύσκολα…»

Ο Μανώλης Σηφάκης αφού απέδωσε τα εύσημα στο διοργανωτή Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης και σε όσους συνέβαλαν για τη διεξαγωγή του αγώνα μίλησε και για την αγαπημένη του διαδρομή… «Είναι δύσκολο να είσαι μαραθωνοδρόμος όμως όταν θέλεις τα προλαβαίνεις όλα. Ο αγαπημένος μου αγώνας είναι ο Μαραθώνιος και διαδρομή αυτή της Αθήνας, που την τρέχω 16 χρόνια και θα την τρέχω μέχρι να ζω… Χρειάζεται προετοιμασία τεσσάρων μηνών με αρκετό πόνο, δεν κοιμάμαι τα βράδια αλλά συνεχίζω…»

Ο κρητικός αθλητής μεγάλων αποστάσεων αναφέρθηκε και στις προπονήσεις του που γίνονταν κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες πριν μερικά χρόνια όμως πλέον τις έχει διαφοροποιήσει. «Τα πρώτα χρόνια έτρεχα στο βουνό στα 1000μ. υψόμετρο όμως από ένα σημείο και μετά άρχισε η φθορά με τραυματισμούς. Έτσι ξεκίνησα τα ευθεία κομμάτια, έτρεχα στη λίμνη της Γέργερης που είναι επίπεδη και στο Στάδιο στις Μοίρες που είναι πιο προσβάσιμα για έναν δρομέα…Το άθλημα μας είναι μοναχικό αλλά είναι ωραίο. Είναι εύκολο άθλημα, φθηνό και έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια».

Ο Μανώλης Σηφάκης μίλησε και για την αδικοχαμένη μαραθωνοδρόμο Δήμητρα Ιορδανίδου, στην οποία ήταν αφιερωμένος ο «Μινωικός Άθλος», όταν την παρέσυρε με το ποδήλατο της αυτοκίνητο στην Θεσσαλονίκη και την σκότωσε: «Είχαμε τρέξει την κλασική διαδρομή αρκετές φορές. Είχα τρέξει και στη Θεσσαλονίκη μαζί της. Την ήξερα, ήταν πολύ καλή δρομέας, με διακρίσεις στον Μαραθώνιο. Κρίμα… »

Τέλος, έκανε και τον απολογισμό του για τη χρονιά που φεύγει: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη φετινή χρονιά. Είχα κάνει προετοιμασία έξι μηνών για τον Μαραθώνιο Κρήτης και εκτός από την πρωτιά βγήκε και μια καλή επίδοση, κάτι που με ικανοποίησε και πήρα δύναμη και έτρεξα και στην Αθήνα μετά. Η χρονιά απολογιστικά ήταν η καλύτερη μου απ΄ όλες όσες τρέχω τα 17 αυτά χρόνια. Έκανα ατομικό ρεκόρ και στο 3άρι και στο 5άρι και στον Μαραθιώνιο!».

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News